Αρχείο Νοέμβριος, 2015

Καταργείται η κλήρωση για την είσοδο φοιτητών στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο -Μειώνονται και τα δίδακτρα

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου, 2015

Καταργείται η κλήρωση για την είσοδο φοιτητών στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο -Μειώνονται και τα δίδακτρα

Μια απρόσμενη ανακοίνωση έκανε πριν από λίγο η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.

Μιλώντας στη Βουλή ανέφερε ότι  το υπουργείο μελετά τον μετασχηματισμό του Ανοιχτού Πανεπιστημίου σε αυτοδύναμο Ίδρυμα με την εκλογή οργάνων, αντικαθιστώντας την διαδικασία κλήρωσης επιλογής των φοιτητών με κριτήρια και την αύξηση τον αριθμό των υποτροφιών.

(περισσότερα…)

Πόσοι μαθητές έχουν πολύ χαμηλές επιδόσεις στα Μαθηματικά;

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου, 2015

Πόσοι μαθητές δεν μπορούν να παρακολουθήσουν και να καταλάβουν το μάθημα στο λύκειο;  Δυστυχώς πάρα πολλοί, λέει η εμπειρία μας. Θα δούμε τι λένε και οι αριθμοί και κατά πόσο συμφωνούν με την εμπειρία μας.

(περισσότερα…)

Ας σοβαρευτούμε επιτέλους

Σάββατο, 14 Νοεμβρίου, 2015

Με ένα δελτίο Τύπου 55 λέξεων το υπουργείο Παιδείας διαπίστωσε ότι καλλιεργείται κλίμα ανησυχίας στους μαθητές της Γ Λυκείου αναφορικά με τις εξετάσεις.

Ανακοίνωσε, λοιπόν, για να καθησυχάσει τους υποψηφίους, ότι οι πανελλήνιες εξετάσεις θα προηγηθούν των ενδοσχολικών. Είναι παράλογο αυτό;

Από τη στιγμή που διαχωρίστηκε η διαδικασία των εισαγωγικών εξετάσεων από την απόκτηση του απολυτηρίου λυκείου, όπως είναι και το σωστό, πρέπει να προηγείται η απόκτηση του απολυτηρίου λυκείου και να ακολουθεί η διαδικασία των εισαγωγικών εξετάσεων.

Το απολυτήριο του λυκείου είναι ένας τίτλος πιστοποίησης σπουδών που η απόκτησή του αποτελεί προϋπόθεση για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι εισαγωγικές εξετάσεις είναι ένας διαγωνισμός συμπλήρωσης θέσεων που δεν έχει σχέση με την πιστοποίηση γνώσεων.Πολύ σωστά, λοιπόν, διαχωρίστηκαν.

(περισσότερα…)

ΟΙ 10 αλλαγές στις Πανελλαδικές του 2016

Τρίτη, 3 Νοεμβρίου, 2015

Νέα δεδομένα για πάνω από 100.000 υποψηφίους δημιουργεί το καινούργιο εξεταστικό σύστημα που θα εγκαινιαστεί φέτος από τους μαθητές της Γ’ Λυκείου. Το «Εθνος» κωδικοποίησε τις δέκα αλλαγές που θα ισχύσουν τόσο στο φετινό μηχανογραφικό όσο και στις εξετάσεις.

Νέα δεδομένα για πάνω από 100.000 υποψηφίους φέρνει το νέο εξεταστικό σύστημα που θα εγκαινιαστεί φέτος από τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου.

Τι θα ισχύει για την εισαγωγή αποφοίτων Λυκείου προηγουμένων ετών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Τρίτη, 3 Νοεμβρίου, 2015

Κατατέθηκε στη Βουλή, ως τροπολογία στο κατεπείγον νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για τη δόση, η ρύθμιση που περιμέναμε για τους αποφοίτους Λυκείου προηγουμένων ετών που επιθυμούν να είναι εκ νέου υποψήφιοι για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η καθυστέρηση διευθέτησης του θέματος ήταν μεγάλη. Δύο μήνες κράτησε η αγωνία των υποψηφίων για τη δυνατότητα ή όχι να εξεταστούν με το νέο σύστημα, όπως περιέγραφε το περίφημο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που ποτέ δεν έφτασε στη Βουλή.

Οι δυνατότητες που δίνει η τροπολογία στους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν ξανά στη διαδικασία εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι τρεις:

(περισσότερα…)

Μετεγγραφές 2015 – 2016: Ξεκινούν οι αιτήσεις!

Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου, 2015

amfitheatro

Σε δύσκολη υπόθεση θα αποδειχθούν φέτος οι μετεγγραφές των φοιτητών παρά το γεγονός ότι διευρύνθηκαν οι δικαιοδόχοι σε όλα τα πανεπιστημιακά έτη αφού τα κριτήρια που έχουν τεθεί αναμένεται να «επιτρέψουν» την είσοδο στο ελάχιστο.

(περισσότερα…)

Αναζήτηση
Κατηγορίες
Αρχείο

You are currently browsing the Blog ΒΟΓΙΑΤΖΗ blog archives for Νοέμβριος, 2015.