Αρχείο Μάιος, 2015

Οδηγίες για τις Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις υποψηφίων ΓΕΛ.

Πέμπτη, 28 Μαΐου, 2015

Από την Τρίτη 9/6/2015 έως την Τρίτη 16/6/2015 θα διεξαχθούν οι Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις υποψηφίων Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ).

Στις επαναληπτικές εξετάσεις παραπέμπονται, όσοι υποψήφιοι των ΓΕΛ δικαιολογημένα απουσίασαν ή διέκοψαν την εξέτασή τους και προσκόμισαν εντός 3 ημερών στο Λύκειο προς έγκριση τα απαιτούμενα κατά τη νομοθεσία δικαιολογητικά, που μπορούν να πληροφορηθούν από τα Λύκειά τους.

(περισσότερα…)

Πτώση των βάσεων φέρνουν τα δύσκολα θέματα

Πέμπτη, 28 Μαΐου, 2015

Πτώση των βάσεων σε σχολές συγκεκριμένων πεδίων αναμένεται στις φετινές Πανελλήνιες εξαιτίας των δύσκολων θεμάτων που επέλεξε η επιτροπή των εξετάσεων.

Οι εκπαιδευτικοί εκτιμούν ότι τις βάσεις θα διαμορφώσει ο μεγάλος βαθμός δυσκολίας στα δύο μαθήματα βαρύτητας και των τριών κατευθύνσεων, στα Μαθηματικά και τα Αρχαία Κατεύθυνσης.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται μεγάλη πτώση στις Πολυτεχνικές σχολές, στις σχολές Θετικών Επιστημών και σε όσες σχολές έχουν ως μάθημα αυξημένης βαρύτητας τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης.

Ένταξη των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων στα Επιστημονικά Πεδία και συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων για το σχολικό έτος 2015-2016

Πέμπτη, 28 Μαΐου, 2015

ypdvmth main foto 2015

Από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται η ένταξη των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων στα Επιστημονικά Πεδία και οι συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων για το σχολικό έτος 2015-2016, ως ακολούθως:

1ο Επιστημονικό Πεδίο: Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες

2ο Επιστημονικό Πεδίο: Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες

3ο Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες Υγείας και Ζωής

4ο Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες της Εκπαίδευσης

5ο Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορικής

(περισσότερα…)

Ένας υποψήφιος για τα θέματα των μαθηματικών : Ακούει κανείς;

Τρίτη, 26 Μαΐου, 2015

Σε ιστοσελίδα που συζητούν μαθηματικοί, παρεμβαίνει ένας υποψήφιος. Διαβάστε με προσοχή τι λέει για τα θέματα.

Καλησπέρα Κύριοι/Φίλοι Μαθηματικοί και μαθητές. Πρώτα απ’ όλα να σημειώσω ότι είμαι μαθητής ο οποίος εξετάζεται πανελληνίως φέτος, έχοντας τεράστιο πάθος για τα μαθηματικά, θέλοντας να σπουδάσω στο μαθηματικό και επίσης έχοντας ενδιαφέρον για να γίνω καθηγητής. Και πραγματικά, έχω να θέσω τα εξής ερωτήματα : (Δεν έχω δει και ούτε θέλω να δω λύσεις, όλα τα σχόλια μου και ότι ξέρω για τις λύσεις ήταν απο τη δικιά μου εργασία κατά τη διάρκεια της εξέτασης)

(περισσότερα…)

Πανελλήνιες 2015: Οδηγός αντιμετώπισης του άγχους

Πέμπτη, 21 Μαΐου, 2015

Αλήθειες και ψέματα για το άγχος εν όψει Πανελληνίων εξετάσεων. Πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Τι θα ήταν καλό να κάνουν γονείς και μαθητές

(περισσότερα…)

Πανελλήνιες 2015: Τα Do’s & Don’ts της διατροφής πριν τις εξετάσεις

Πέμπτη, 21 Μαΐου, 2015

Ποια είναι τα σωστά “σνακ” που συμβάλλουν στην ενίσχυση σώματος και πνεύματος; Μυστικές συνταγές για αποβολή του στρες και όλες οι αλήθειες για τη σοκολάτα, τις πολυβιταμίνες και τα σωστά λιπαρά. Οι Διαιτολόγοι -Διατροφολόγοι Γεωργία Καπώλη και Νικόλ Τσιάνη αναλύουν στο NEWS 247 (Pics)

(περισσότερα…)

Διαδικασία του 10% χωρίς νέα εξέταση.

Πέμπτη, 21 Μαΐου, 2015

2104248_b2

Οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση, μετά τις 15 Ιουνίου θα έρθουν σε επαφή με το Λύκειό τους, ώστε να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και στην πορεία να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο. Υπενθυμίζεται ότι:

– δικαίωμα για το 10% των θέσεων έχουν όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων ΓΕΛ ή των ημερήσιων ΕΠΑΛ τα έτη 2013 ή 2014, διεκδικώντας το αντίστοιχο ποσοστό θέσεων (40% για το 2013 και 60% για το 2014).
– όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.

Ανακοινώθηκε τη Δευτέρα 18 Μαΐου το Μηχανογραφικό για τα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ (Ομάδας Β’) για το 2015.

Πέμπτη, 21 Μαΐου, 2015

panel

Μηχανογραφικό 2015!

Ανακοινώθηκε χθες από την Ελληνική Αστυνομία η προκήρυξη για την εισαγωγή των υποψηφίων στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων!

Πέμπτη, 21 Μαΐου, 2015

22faaad418fb44d6b744bd607873204f

Δείτε ΕΔΩ την Προκήρυξη!

TEI με μεγάλες προοπτικές στην αγορά εργασίας

Πέμπτη, 21 Μαΐου, 2015

Πέντε τμήματα που ανοίγουν διάπλατα τον δρόμο της επαγγελματικής αποκατάστασης

Τα Τμήματα Λογοθεραπείας παρέχουν εκπαίδευση και κατάρτιση σε θέματα παθολογίας λόγου, ομιλίας και φωνής

TEI με μεγάλες προοπτικές στην αγορά εργασίας

Οι προοπτικές που προσφέρονται από τα ΤΕΙ στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είναι αρκετά αξιόλογες, κάτι που τα παιδιά σας θα πρέπει να έχουν κατά νου στην επιλογή της σχολής όπου θα φοιτήσουν τα επόμενα χρόνια. Σήμερα θέλουμε να παρουσιάσουμε 5 ΤΕΙ που πραγματικά αξίζουν την προσοχή των παιδιών σας.

(περισσότερα…)

Πανελλήνιες 2015: Οι αλλαγές, οι βάσεις και όλα όσα πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι

Πέμπτη, 14 Μαΐου, 2015

Μπορούμε να μιλάμε για εκτιμήσεις στις βάσεις; Ποιους επηρεάζει περισσότερο η μείωση των εισακτέων; Και σε πόσα μαθήματα έχεις περιθώριο να μείνεις “εκτός συναγωνισμού”; Μπορεί η κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων να ευνοεί, όμως τελικά “Ένα πτυχίο αξίζει, όσο αξίζει κοινωνικά ο κάτοχος του”. Ο Κ. Θεριανός δίνει τα τελευταία tip που κάνουν τη διαφορά

(περισσότερα…)

Πανελλήνιες 2015: Καμία διαρροή. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ‘μπαίνει’ στα σχολεία

Δευτέρα, 11 Μαΐου, 2015

Στενή συνεργασία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με το υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ομαλή διεξαγωγή των Πανελληνίων 2015. Ποιοι οι τομείς συνεργασίας

Συνεργασία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με το Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ομαλή διεξαγωγή των Πανελληνίων Εξετάσεων 2015.

Σήμερα (11/05/2015) πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με τη διεξαγωγή των Πανελληνίων Εξετάσεων 2015.

(περισσότερα…)

Η προκήρυξη για τις Στρατιωτικές Σχολές

Δευτέρα, 11 Μαΐου, 2015

Η προκήρυξη για τις Στρατιωτικές Σχολές

Tην προκήρυξη για την εισαγωγή σπουδαστών στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ) και στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) για το Ακαδημαϊκό Ετος 2015 – 2016 εξέδωσε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ενώ ο αριθμός των εισακτέων θα ανακοινωθεί σε λίγες ημέρες.

(περισσότερα…)

Πανελλαδικές: Πιο δύσκολη η εισαγωγή στα ΑΕΙ

Κυριακή, 10 Μαΐου, 2015

panelhnies2_b1

Δυσκολότερη θα είναι φέτος η εισαγωγή στα πανεπιστήμια, καθώς το υπουργείο Παιδείας   μείωσε κατά περίπου 2.000 τις θέσεις στα ΑΕΙ.

Ιδιαίτερα ανεβασμένος αναμένεται ο πήχης στις λεγόμενες «καλές» σχολές των κεντρικών Πανεπιστημίων, καθώς σε αυτές μειώθηκαν οι θέσεις, ενώ αυξήθηκαν οι θέσεις στην περιφέρεια και σε κάποια ΤΕΙ.

Τη μεγαλύτερη μείωση στις θέσεις έχουν τα Πανεπιστήμια, με το σύνολο να φτάνει τις 44.200 (μειωμένες κατά 2.535), σε αντίθεση με τα ΤΕΙ, όπου οι θέσεις φτάνουν τις 24.145, δηλαδή αύξηση κατά 575.

Οι φετινοί εισακτέοι ανέρχονται σε 68.345, ενώ 101.508 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν αυτές τις θέσεις, καθώς υπέβαλαν αίτηση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις γενικών και επαγγελματικών λυκείων. Σε αυτό τον αριθμό υπολογίζονται και όσοι υποψήφιοι υπέβαλαν μηχανογραφικό δελτίο χωρίς νέα εξέταση για το 10% των θέσεων εισακτέων.

(περισσότερα…)

Αναζήτηση
Κατηγορίες
Αρχείο

You are currently browsing the Blog ΒΟΓΙΑΤΖΗ blog archives for Μάιος, 2015.