Αρχείο Οκτώβριος, 2016

Χρειαζόμαστε καλούς δασκάλους;

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου, 2016

Διαφώνησαν οι Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων με την ένταξη των Παιδαγωγικών τμημάτων σε ξεχωριστό επιστημονικό πεδίο (το 4ο) και ζήτησαν από το Υπουργείο Παιδείας να αποτελούν τα Παιδαγωγικά τμήματα κοινά τμήματα σε όλα τα επιστημονικά πεδία, ώστε να έχουν πρόσβαση σ’ αυτά όλοι οι υποψήφιοι, χωρίς να επιβάλλεται να επιλέξουν 5ο μάθημα, όπως συμβαίνει τώρα, πράγμα που μειώνει τη ζήτηση για τα παιδαγωγικά τμήματα.

(περισσότερα…)

Η Ελλάδα της εξωστρέφειας

Κυριακή, 23 Οκτωβρίου, 2016

Στην Ελλάδα της εσωστρέφειας, της κατήφειας, της σιωπής, της ελπίδας που χάθηκε, υπάρχουν και παιδιά που ονειρεύονται και προσπαθούν να κάνουν το όνειρό τους πράξη. Η μειωμένη χρηματοδότηση της εκπαίδευσης μπορεί να δημιουργεί προβλήματα λειτουργίας σε όλες τις βαθμίδες, αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που ονειρεύονται, γιατί τα όνειρα είναι δωρεάν. Όταν το όνειρο συναντήσει το πάθος, τότε το έργο παίρνει σάρκα και οστά και γίνεται πραγματικότητα, ξεπερνώντας όλες τις δυσκολίες.

(περισσότερα…)

Αλλάζουν οι Πανελλαδικές, το γυμνάσιο και το Λύκειο. Ποια είναι τα προτεινόμενα μαθήματα για εξετάσεις

Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2016

Το τελευταίο διάστημα ξανά μπήκε στον δημόσιο διάλογο το θέμα των αλλαγών στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο,  στις Πανελλαδικές εξετάσεις και στην πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

“Κατάργηση των Πανελληνίων εξετάσεων για τα ΑΕΙ. Αυτό προϋποθέτει αλλαγή τουλάχιστον των δύο τελευταίων τάξεων του Λυκείου καθώς και αλλαγές στα ΑΕΙ. Ενώ στο Γυμνάσιο τα παιδιά θα διδάσκονται μαθήματα σε εύρος, στο Λύκειο θα επικεντρώνονται και θα διδάσκονται σε βάθος. Επίσης μελετάμε την πρόταση η εισαγωγή να γίνεται σε σχολές και όχι σε τμήματα των ΑΕΙ. Ο ισχύων τρόπος πρόσβασης στα πανεπιστήμια, έχει εξαντλήσει τη δυναμική του. ” σημειώνει ο Νίκος Φίλης

(περισσότερα…)

Μετεγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ – Ποιοι μπορούν να αλλάξουν σχολή – Παγίδες και ευκαιρίες

Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2016

Μετεγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ – Ποιοι μπορούν να αλλάξουν σχολή – Παγίδες και ευκαιρίες

– Ως και το 15% του αριθμού εισακτέων ανά σχολή μπορεί να πάρει μετεγγραφή
– Δικαίωμα αλλαγής σχολής ακόμη και για τμήματα με διαφορά 8.000 μορίων
– Δείτε αναλυτικά τις σχολές όπου υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης

Το υπουργείο Παιδείας δημοσιοποίησε τον κατάλογο με τις αντιστοιχίες των τμημάτων για τη διαδικασία των μετεγγραφών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ολόκληρης της χώρας. Αν και υπάρχουν συνολικά 86 τμήματα από τα οποία οι φοιτητές δεν θα έχουν το δικαίωμα μετεγγραφής καθώς δεν υπάρχει αντιστοιχία είναι χιλιάδες εκείνοι που μπορούν να αλλάξουν τμήμα με βάση τη διαδικασία που προβλέπεται για τις μετεγγραφές που σύμφωνα με τον νόμο ο αριθμός τους δεν μπορεί να ξεπερνάει το 15% του συνολικού αριθμού ανά σχολή. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν τη δήλωσή τους ηλεκτρονικά.

(περισσότερα…)

Αναζήτηση
Κατηγορίες
Αρχείο

You are currently browsing the Blog ΒΟΓΙΑΤΖΗ blog archives for Οκτώβριος, 2016.