Αρχείο Ιούλιος, 2020

Αδικίες στις Πανελλαδικές

Σάββατο, 18 Ιουλίου, 2020

Εκπλήξεις περιείχε η ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας των στατιστικών στοιχείων των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Εντύπωση προκαλεί η στροφή των υποψηφίων προς τις σχολές της Οικονομίας και της Πληροφορικής. Ενώ ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων μειώθηκε, σε σχέση με το 2019, κατά 1827 υποψηφίους, οι υποψήφιοι του 4ου πεδίου αυξήθηκαν κατά 923. Ο διαχωρισμός σε παλαιούς και νέους υποψηφίους αδικεί τους υποψηφίους του νέου συστήματος, όπως βλέπουμε στον πίνακα 1. Οι υποψήφιοι του παλαιού συστήματος είναι το 5,35% του συνόλου και διεκδικούν το 9,51% των θέσεων, όπως ορίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας. Δηλαδή στο νέο σύστημα έχουμε περισσότερους υποψηφίους για λιγότερες θέσεις. Αυτός ο συνωστισμός, σε συνδυασμό με τις καλύτερες επιδόσεις στην Οικονομία θα οδηγήσει σε νέα άνοδο των βάσεων στους υποψηφίους του νέου συστήματος.

(περισσότερα…)

Πόσο δίκαιες είναι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις;

Σάββατο, 18 Ιουλίου, 2020

Οι βαθμοί των Πανελλαδικών ανακοινώθηκαν και πολλές γκρίνιες ακούστηκαν από υποψηφίους που ένιωσαν αδικημένοι. Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα ένστασης για τους βαθμούς. Λογικό γιατί διαφορετικά δεν θα ολοκληρωνόταν ποτέ η διαδικασία και δεν θα έβγαιναν οι βάσεις. Το ότι είναι λογικό δε σημαίνει ότι η βαθμολογία είναι δίκαιη.

(περισσότερα…)

Για να μην τρελάνουμε τα παιδιά

Κυριακή, 5 Ιουλίου, 2020

Τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2002 έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ μέχρι να φτάσουν στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας των εισαγωγικών εξετάσεων που είναι η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

(περισσότερα…)

Αναζήτηση
Κατηγορίες
Αρχείο

You are currently browsing the Blog ΒΟΓΙΑΤΖΗ blog archives for Ιούλιος, 2020.