Αρχείο Μάιος, 2018

Γιατί τόσο άγχος με τις πανελλήνιες εξετάσεις;

Παρασκευή, 25 Μαΐου, 2018

Στην τελική ευθεία προς τις εξετάσεις η αγωνία και το άγχος των υποψηφίων και των οικογενειών τους αυξάνεται και μερικές φορές βρίσκεται εκτός ορίων. Η αλήθεια είναι ότι οι εισαγωγικές εξετάσεις έχουν μεγάλη βαρύτητα στη ζωή των οικογενειών. Ακούς γονείς να λένε ότι φέτος δίνουμε πανελλήνιες. Φυσικά και δεν δίνουν όλοι μαζί. Το παιδί δίνει εξετάσεις, αλλά ολόκληρη η οικογένεια ζει στο ρυθμό των εξετάσεων για ένα, τουλάχιστον, χρόνο.

(περισσότερα…)

Εγκρίθηκε η τροπολογία για τον τρόπο υπολογισμού του μέσου όρου βαθμολογίας στην Γ’ Λυκείου

Παρασκευή, 25 Μαΐου, 2018

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε χθες, Τετάρτη, από την Ολομέλεια της Βουλής τροπολογία που καθορίζει το πώς θα υπολογίζεται ο Γενικός Μέσος Όρος Βαθμολογίας των μαθητών της Γ’ λυκείου.

Συγκεκριμένα, εκτός από τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα, που από φέτος θα είναι τέσσερα (Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά, Ιστορία, Βιολογία), θα υπολογίζονται και τα μη γραπτώς εξεταζόμενα, με εξαίρεση το μάθημα της Φυσικής Αγωγής.

(περισσότερα…)

Γιατί ηλεκτρονική η εγγραφή των μαθητών του Λυκείου;

Παρασκευή, 25 Μαΐου, 2018

Ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής – δήλωσης προτίμησης θα πρέπει να κάνουν όλοι οι γονείς των μαθητών που θα φοιτήσουν την επόμενη χρονιά σε Γενικό Λύκειο ή ΕΠΑ.Λ. μέχρι τις 31 Μαΐου. Το σύστημα δοκιμάστηκε πέρυσι πιλοτικά στα ΕΠΑ.Λ. και κρίθηκε πετυχημένο, με αποτέλεσμα την επέκτασή του και στο Γενικό Λύκειο. Υποθέτουμε ότι σταδιακά θα εφαρμοστεί σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

(περισσότερα…)

Προκρίθηκε στον παγκόσμιο διαγωνισμό της F1 in Schools η ομάδα Sciron των Αρσακείων

Παρασκευή, 25 Μαΐου, 2018

Την 3η θέση στους Εθνικούς Τελικούς και την πρόκρισή της στον παγκόσμιο διαγωνισμό που θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο στην Σιγκαπούρη κέρδισε η ομάδα «Sciron»των Αρσακείων Τοσιτσείων Σχολείων, η οποία για 5η συνεχόμενη χρονιά έλαβε μέρος στον διεπιστημονικό διαγωνισμό F1 in Schools.

(περισσότερα…)

Κρίσεις πανικού στις πανελλήνιες εξετάσεις – Πώς μπορεί να τις διαχειριστεί ο μαθητής;

Παρασκευή, 25 Μαΐου, 2018

Κρίσεις πανικού στις πανελλήνιες εξετάσεις - Πώς μπορεί να τις διαχειριστεί ο μαθητής;

Η χαμηλή αυτοεκτίμηση επίσης, συναντάται συχνά σε εφήβους που παθαίνουν κρίσεις πανικού. Ωστόσο, τα αίτια μπορεί να είναι όχι μόνο βιολογικά αλλά και περιβαλλοντικά, όπως ένα αγχογόνο περιβάλλον, με γονείς που έχουν υψηλές απαιτήσεις από το παιδί.

(περισσότερα…)

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ΤΕΙ Ηπείρου

Παρασκευή, 25 Μαΐου, 2018

Δόθηκε στη δημοσιότητα το σχέδιο νόμου για τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το ΤΕΙ Ηπείρου. Η προσέγγιση του Υπουργείου έχει σημαντικές διαφορές από τη συγχώνευση του ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά και τη μετεξέλιξή του στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

(περισσότερα…)

Αναζήτηση
Κατηγορίες
Αρχείο

You are currently browsing the Blog ΒΟΓΙΑΤΖΗ blog archives for Μάιος, 2018.