Αρχείο Δεκέμβριος, 2014

Υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα Educational Trip 2015

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου, 2014

Virtualization-600x400

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα Educational Trip 2015, που διοργανώνεται για έκτη συνεχή χρονιά από το Corallia και τους συλλόγους Ελλήνων φοιτητών των πανεπιστημίων Stanford, UC Berkeley, MIT, Georgia Tech και για πρώτη φορά και του UC San Diego.

Το Educational Trip δίνει την ευκαιρία σε φοιτήτριες και φοιτητές από δημόσια πανεπιστήμια της Ελλάδας και για πρώτη χρονιά και της Κύπρου να επισκεφθούν κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα παγκοσμίως και να εφοδιαστούν με νέες ιδέες και γνώσεις, που θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν και να εφαρμόσουν στο δικό τους ακαδημαϊκό περιβάλλον με την επιστροφή τους.

(περισσότερα…)

5 σχολές επιστημών υγείας που αξίζουν την προσοχή σας!

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου, 2014

20209056_.limghandler

Ενδιαφέρουσες εναλλακτικές προτάσεις για εκείνους που δεν γοητεύονται από την ιατρική

Ο κλάδος της υγείας πολλές φορές θεωρείται παρεξηγημένος, είτε για τις ευκαιρίες που προσφέρει είτε για το σύστημα με το οποίο λειτουργεί. Ξέρουμε ότι οι περισσότερες μαμάδες θα θέλατε το παιδί σας να γίνει γιατρός και να το λέτε με καμάρι… Το παιδί σας το ρωτήσατε όμως; Και ο κύριος λόγος που το αναφέρουμε είναι διότι η επιλογή να ασχοληθεί το παιδί σας με τον τομέα της υγείας χρειάζεται αρκετή προσοχή και πάνω απ’ όλα να είναι μια συνειδητή απόφαση.

(περισσότερα…)

Τέσσερις σχολές Ανθρωπιστικών Επιστημών με αρκετές διεξόδους

Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου, 2014

20080824_phasma_16122013nomiki11.limghandler

Εκπαιδευτικά αντικείμενα με πολλές εναλλακτικές στην αγορά εργασίας

Στις ανθρωπιστικές επιστήμες υπάρχουν κάποια βασικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να προσέχει το παιδί σας για την επιλογή σχολής. Δύο πολύ σημαντικά στοιχεία είναι (α) η σχολή η οποία θα επιλέξει το παιδί σας να εντάσσεται σε κάποιον κλάδο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), και (β) η άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος το οποίο θέλει να ακολουθήσει. Να τονίσουμε ότι αρκετές σχολές που ανήκουν σ’ αυτό το Επιστημονικό Πεδίο οδηγούν τα παιδιά σας στην ενασχόληση με την εκπαίδευση και φυσικά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν πολλές καλές επιλογές συνδυασμού του πρώτου τους πτυχίου με κάποιο μεταπτυχιακό, ώστε να φτάσουν στον τελικό επαγγελματικό τους στόχο.

(περισσότερα…)

Οι «καθαρές» Θετικές Επιστήμες

Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου, 2014

20142162_fys.limghandler

Οι Σχολές Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας προσφέρουν πολλές επαγγελματικές διεξόδους

Υπάρχουν τέσσερις ομάδες τμημάτων που αποτελούν τις λεγόμενες «καθαρές» Θετικές Επιστήμες. Φυσικά αναφερόμαστε στις επιστήμες των Μαθηματικών, της Φυσικής, της Χημεία και της Βιολογίας. Αποτελούν, στην ουσία, τη βάση πολλών άλλων επιστημονικών αντικειμένων, όπου τα παιδιά σας μπορούν να αποκτήσουν οποιαδήποτε ειδίκευση επιθυμούν. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο τα τμήματα αυτά δίνουν πολλές επαγγελματικές διεξόδους στα παιδιά σας και αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή ως βάση σπουδών, ειδικά για παιδιά που, όπως πολύ καλά γνωρίζετε οι μαμάδες, στα 17 τους δεν ξέρουν ακόμη με τι ακριβώς θέλουν να ασχοληθούν.

(περισσότερα…)

Αναζήτηση
Κατηγορίες
Αρχείο

You are currently browsing the Blog ΒΟΓΙΑΤΖΗ blog archives for Δεκέμβριος, 2014.