Αρχείο Ιούλιος, 2014

Καλό Καλοκαίρι!

Πέμπτη, 31 Ιουλίου, 2014
Τα Φροντιστήρια Βογιατζή σας εύχονται καλό καλοκαίρι!
Elafonissi_I

Τα πάνω κάτω στις προσλήψεις εκπαιδευτικών!

Δευτέρα, 28 Ιουλίου, 2014

taksi

Σε νέα διαδικασία επιλογής και πριμοδότησης των εκπαιδευτικών που θα προσληφθούν ως αναπληρωτές προχωρεί το υπουργείο Παιδείας. Τι προβλέπεται

(περισσότερα…)

Εγκύκλιος εισαγωγής αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση!

Κυριακή, 27 Ιουλίου, 2014

athlhtes

Σας ενημερώνουμε πως ανακοινώθηκε σήμερα η εγκύκλιος εισαγωγής αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από το Υπουργείο Παιδείας.

Εγκύκλιος αθλητών 2014

Η απελευθέρωση των μετεγγραφών εκτοξεύει τις βάσεις -Άνοδος έως και 800 μόρια!

Παρασκευή, 25 Ιουλίου, 2014

panellinies-apotelesmata-660_6

Η φετινή απελευθέρωση των μετεγγραφών άλλαξε όλα τα δεδομένα στις προτιμήσεις των υποψηφίων και οι εκτιμήσεις για 79 Πανεπιστημιακές σχολές δείχνουν έκρηξη των βάσεων και στην Περιφέρεια.
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος υπάρχουν μεγάλες αλλαγές στις βάσεις των σχολών σε πολλές περιοχές.

 • Στο πρώτο πεδίο τα στοιχεία δείχνουν αυξήσεις ως 200 μόρια στις Νομικές Σχολές ενώ σο δεύτερο πεδίο αναμένεται μεγάλη αύξηση στις βάσεις των τμημάτων πληροφορικής, Μαθηματικών αλλά και Φυσικής.

 • Στο τρίτο πεδίο η Ιατρική Αθηνών θα φτάσει κοντά στα 19,200 μόρια ενώ μεγάλη θα είναι η αύξηση και για την Οδοντιατρική και τη Φαρμακευτική ενώ στο τέταρτο πεδίο σημαντική αναμένεται να είναι η αύξηση στις πολυτεχνικές σχολές.

Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις

(περισσότερα…)

Έρευνα: Το 1/3 των Ελλήνων δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ ηλεκτρονικό υπολογιστή!

Πέμπτη, 17 Ιουλίου, 2014

Computer_Keyboard_MOD_45155531

Νέα έρευνα του Παρατηρητηρίου για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση της Κοινωνίας της Πληροφορίας που διεξήχθη το 2013 έδειξε πως είναι ψηφιακά αναλφάβητο το ένα τρίτο των Ελλήνων.

(περισσότερα…)

Το ΙΚΥ αναλαμβάνει την επιχορήγηση των φοιτητών της Νομικής «που νίκησαν το Χάρβαρντ»!

Πέμπτη, 17 Ιουλίου, 2014

nikites-harvard

Tην Τρίτη 15 Ιουλίου 2014 στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστήμιου Αθηνών, έγινε η τελετή της Νομικής Σχολής για την παρουσίαση των φοιτητών της Νομικής Σχολής που συμμετείχαν και διακρίθηκαν σε διεθνείς νομικούς διαγωνισμούς παρουσία της κοσμήτορος της Νομικής Σχολής καθηγήτριας Διονυσίας Καλλινίκου, του πρόσφατα εκλεγμένου Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητή Θεόδωρου Φορτσάκη, της Προέδρου του ΙΚΥ καθηγήτριας Έφης Μπάσδρα, πολλών ακόμα μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΕΚΠΑ, φοιτητών και πλήθους κόσμου.

(περισσότερα…)

75 Υποτροφίες 2014 για σπουδές στο εξωτερικό!

Πέμπτη, 17 Ιουλίου, 2014

ypotrofies1

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης δημοσιεύει 75 υποτροφίες για σπουδές στο εξωτερικό για την 15η Ιουλίου 2014.

Πρόκειται για:

 • Γεωπονικές – Περιβαντολογικές Επιστήμες (6 θέσεις)

 • Κοινωνικές – Πολιτικές Επιστήμες (6 θέσεις)

 • Μηχανικοί (25 θέσεις)

 • Πληροφορική (9 θέσεις)

 • Υγεία – Φαρμακευτικά – Βιοεπιστήμες (35 θέσεις)

Μπορείτε να δείτε τις υποτροφίες παρακάτω:

Υποτροφίες Εξωτερικού

Πηγή: www.neolaia.gr

Επτά ελληνικά Πανεπιστήμια στη λίστα με τα 1.000 καλύτερα του κόσμου -Στην κορυφή της Ελλάδας το Καποδιστριακό!

Τετάρτη, 16 Ιουλίου, 2014

2001825

Τα προβλήματα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μπορεί να ταλαιπωρούν και φέτος τους φοιτητές, αλλά τα ελληνικά Πανεπιστήμια γνωρίζουν διακρίσεις στο εξωτερικό. Μάλιστα, σύμφωνα με παγκόσμια κατάταξη που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη, επτά από τα ιδρύματα της χώρας έχουν συμπεριληφθεί στα 1.000 καλύτερα του κόσμου.

Σύμφωνα με τη λίστα του Center for World University Rankings, στην κορυφή από ελληνικής πλευράς βρίσκεται το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο βρίσκεται στην 331 θέση με 46.06 βαθμούς.

(περισσότερα…)

Λιγότεροι μετεξεταστέοι στο λύκειο με τη νέα αλλαγή στη βαθμολογία!

Τετάρτη, 16 Ιουλίου, 2014

mete150714

Ευεργετική για μεγαλύτερο αριθμό μαθητών είναι η εφαρμογή της νομοτεχνικής βελτίωσης, που προώθησε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για τον τρόπο προαγωγής στο λύκειο.

Η εν λόγω βελτίωση του υφυπουργού Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου, αρμόδιου για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ήταν ενσωματωμένη στην τροπολογία, που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τη Βουλή την προηγούμενη Παρασκευή.

(περισσότερα…)

Βάσεις 2014: Σε ποιές σχολές υπάρχει εκρηκτική άνοδος και ποιές πτώση ανά επιστημονικό πεδίο!

Τρίτη, 15 Ιουλίου, 2014

BASEISISM_529_355
– Ο διπλασιασμός των αριστούχων φέρνει άνοδο των βάσεων

– Πάνω από 19 έγραψαν στις πανελλαδικές πέρυσι 693 παιδιά και φέτος 1416

– Εκρηκτική άνοδος στα Πολυτεχνεία, τις φυσικομαθηματικές και τις ιατρικές σχολές

– Πτώση στις οικονομικές σχολές λόγω μειωμένης φοίτησης

– Γιατί η αστυνομία προκαλεί καραμπόλα στην οριστικοποίηση των βάσεων;

– Όλες οι τάσεις ανά επιστημονικό πεδίο από τον εκπαιδευτικό ερευνητή, Στράτο Στρατηγάκη

Σαφείς ενδείξεις για το που θα κινηθούν οι βάσεις προκύπτουν από την ανακοίνωση των στατιστικών στοιχείων των πανελλαδικών εξετάσεων παρά το γεγονός πως λείπει το δεύτερο κομμάτι του παζλ που είναι τα στοιχεία που θα προκύψουν από τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού από τους υποψηφιους.

Ο διπλασιασμός των αριστούχων ανεβάζει τις βάσεις

(περισσότερα…)

Μηχανογραφικό: Τελευταία ημέρα υποβολής – Ανησυχία για υπερφόρτωση

Δευτέρα, 14 Ιουλίου, 2014

1943926_b2

Σήμερα λήγει η διορία για τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου και στο Υπουργείο Παιδείας υπάρχει ανησυχία για υπερφόρτωση του συστήματος, καθώς πολλοί υποψήφιοι έχουν καθυστερήσει να υποβάλουν τα δελτία.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι λίγες μέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας, είχαν κατατεθεί ηλεκτρονικά στη σχετική θύρα του site του Υπουργείου Παιδείας, ελάχιστα μηχανογραφικά.

Περίπου 37.000 μηχανογραφικά είχαν οριστικοποιηθεί έως 10/7. Στο Υπουργείο Παιδείας επικρατεί ανησυχία καθώς δεν έχουν οριστικοποιηθεί περισσότερα από 60-70.000 μηχανογραφικά και αναμένεται οι περισσότεροι υποψήφιοι να σπεύσουν τις τελευταίες μέρες για οριστικοποίηση προκαλώντας ενδεχομένως προβλήματα στο ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής.

Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή. Ο μαθηματικός που βοήθησε τον Αϊνστάιν!

Δευτέρα, 14 Ιουλίου, 2014

karatheodori

Φθόνος και απόρριψη από την ελληνική επιστημονική κοινότητα τη στιγμή που υπήρξε επιστήμονας καθηγητής σε διάσημα πανεπιστήμια του εξωτερικού

Όταν ο Άλμπερτ Αϊνστάιν εργαζόταν πάνω στη γενική θεωρία της σχετικότητας, αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα σε τρία βασικά θέματα. Έτσι ζήτησε τη βοήθεια από μερικούς διάσημους και κορυφαίους επιστήμονες της εποχής. Ένας από αυτούς που του απάντησαν με τρόπο απλό και κατατοπιστικό και βοήθησαν καθοριστικά στην εξέλιξη της θεωρίας ήταν ο Έλληνας μαθηματικός Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή.

(περισσότερα…)

ΣΧΟΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Σάββατο, 12 Ιουλίου, 2014

Εκδόθηκε η Προκήρυξη Διαγωνισμού για την εισαγωγή σπουδαστών στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Διευκρινίζεται ότι, οι επιτυχόντες θα εγγραφούν στις οικείες Σχολές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

Διαβάστε όλη την προκήρυξη για την εισαγωγή

Η επιστημονική ομάδα της Orientum.

Πρωτιά στη χώρα για το Πανεπιστήμιο Κρήτης!

Πέμπτη, 10 Ιουλίου, 2014

panellinies1_10072014084210

Σε κορυφαίο πανεπιστημιακό ίδρυμα στην Ελλάδα αναδεικνύεται το Πανεπιστήμιο της Κρήτης σύμφωνα με έρευνα -αξιολόγηση ολλανδικού πανεπιστημίου, η οποία έγινε βάσει διαφόρων βιβλιομετρικών δεικτών.

Στην ελληνική κατάταξη ακολουθεί το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων και έπονται το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πάτρας.

(περισσότερα…)

Τράπεζα Θεμάτων για τους υποψήφιους εκπαιδευτές ενηλίκων!

Πέμπτη, 10 Ιουλίου, 2014

teacher

Αναρτήθηκε στο διαδικτυακό τόπο του ΕΟΠΠΕΠ η Τράπεζα Θεμάτων για την πιστοποίηση της εκπαιδευτικής επάρκειας των εκπαιδευτών της μη τυπικής εκπαίδευσης. Όσοι επιθυμούν να πιστοποιηθούν ως εκπαιδευτές ενηλίκων θα πρέπει να μελετήσουν τα θέματα που περιλαμβάνονται σε αυτήν καθώς αναμενεται ότι τα προς εξέταση θέματα στο πλαίσιο της Γραπτής Εξεταστικής Δοκιμασίας θα επιλέγονται από αυτήν.

(περισσότερα…)

Πόσοι θα εισαχθούν φέτος στις ανώτερες στρατιωτικές σχολές!

Πέμπτη, 10 Ιουλίου, 2014

sxoles-660

Εκδόθηκε η συμπληρωματική προκήρυξη του διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών -τριών για το ακαδημαϊκό έτος 2014- 15, που αφορά στην κοινή απόφαση των υπουργών Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με τον αριθμό των σπουδαστών -τριών που θα εισαχθούν στα ανώτατα στρατιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και στις ανώτερες στρατιωτικές σχολές υπαξιωματικών.

Σύμφωνα με την απόφαση:

 • Στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων θα εισαχθούν 190 στα Όπλα και 27 στα Σώματα.

 • Στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων θα εισαχθούν 23 Μάχιμοι και 11 Μηχανικοί.

 • Στη Σχολή Ικάρων θα εισαχθούν 48 Ιπτάμενοι και 16 Μηχανικοί.

 • Στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων θα εισαχθούν 27 στο ιατρικό τμήμα (14 στον Στρατό Ξηράς, 4 στο Πολεμικό Ναυτικό, 7 στην Πολεμική Αεροπορία και 2 στην ΕΛΑΣ) 4 στο οδοντιατρικό (2,1,1,0, αντίστοιχα), πέντε στο φαρμακευτικό (2,1,2,0) δύο στο κτηνιατρικό (2,0,0,0) δύο στο ψυχολογικό (2,0,0,0) δεκαπέντε στο στρατολογικό-στρατιωτικών νομικών συμβούλων και 14 στο οικονομικό-(9,5,0,0).

 • Στη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής θα εισαχθούν 25 (11 στο Στρατό Ξηράς, 4 στο Πολεμικό Ναυτικό και 10 στην Πολεμική Αεροπορία).

 • Στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών θα εισαχθούν 109 στα Όπλα και 51 στα Σώματα.

 • Στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού θα εισαχθούν 75 (7 από την α’ ομάδα, 7 από τη γ’ και 61 από τη δ’ ομάδα).

 • Στη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας θα εισαχθούν 150.

 • Στη Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών θα εισαχθούν 27.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Μεταγραφές Φοιτητών

Τετάρτη, 9 Ιουλίου, 2014

Μόλις σήμερα ψηφίστηκε από τη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για τις μετεγγραφές, σύμφωνα με την οποία δίνεται δυνατότητα μεταφοράς της θέσης εισαγωγής στους συμμετέχοντες στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2014 εφόσον κατά το έτος 2013 το ετήσιο εισόδημα του δυνητικά δικαιούχου και των μελών της οικογένειάς του δεν ξεπερνά το ποσό των 9.000 ευρώ κατά κεφαλήν.

(περισσότερα…)

Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων των πανελλαδικών…

Τετάρτη, 9 Ιουλίου, 2014

590_daa856e0f4fee37a97784e2d6c761a21

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας αναρτήθηκαν σήμερα στις 11 το πρωί οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων των πανελλαδικών εξετάσεων.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εισέλθουν στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr και να δουν τη βαθμολογία τους, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό εξετάσεων και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Πηγή

Επιτυχίες!

Δευτέρα, 7 Ιουλίου, 2014

Δύο δίδυμα αγόρια – μαθητές του ΓΕ.Λ. Νέας Μάκρης, ο Φίλιππος – Αχιλλέας Λουκάς και ο Αλέξανδρος Λουκάς πέτυχαν 19,58 και 19,41 βαθμό πρόσβασης αντίστοιχα, βαθμολογία που τους κατατάσσει στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά!

Μπράβο σε εσάς και σε όλους τους άλλους μαθητές μας !!!
Μας κάνατε υπερήφανους !!!

http://www.dimotisnews.gr/news.php?id=584

safe_image

Στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων!

Παρασκευή, 4 Ιουλίου, 2014

f50224f914e04e94a459da23441f1313

Δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών των μαθημάτων, στα οποία εξετάστηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο οι μαθητές και οι απόφοιτοι Γενικού Λυκείου, για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Για να δείτε τους σχετικούς πίνακες με  τα πιο πάνω στατιστικά στοιχεία πατήστε εδώ.

Συγχαρητήρια!

Πέμπτη, 3 Ιουλίου, 2014

Τα φροντιστήρια Βογιατζή συγχαίρουν τους μαθητές τους για τις εξαιρετικές επιδόσεις που είχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις. Καλή συνέχεια σε όποιον τομέα και να ακολουθήσουν.

Θα είμαστε μαζί τους σε οποιοδήποτε πρόβλημα τους παρουσιαστεί στην ακαδημαϊκή τους πορεία.

Education-is-not-preparation-for__quotes-by-John-Dewey-25

Βάσεις 2014: Πέφτουν οι βάσεις σε Ιατρικές, Πολυτεχνικές και Φυσικομαθηματικές σχολές – Στα ίδια επίπεδα Νομικές και Φιλολογικές!

Τετάρτη, 2 Ιουλίου, 2014

PANELLINIES_534_355

– Καθοδική η τροχιά των βάσεων στα περισσότερα υψηλόβαθμα τμήματα των επιστημονικών πεδίων
– Βατερλό στη Νεοελληνική Γλώσσα και τη Λογοτεχνία ελάχιστοι θα πάρουν πάνω από 16
– Δεν αποκλείονται εκπλήξεις με άνοδο των βάσεων σε περιφερειακές σχολές
– Σήμερα τα αποτελέσματα των πανελληνίων στα επαγγελματικά λύκεια

Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών, οι μαθητές που διαγωνίστηκαν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις περιμένουν με αγωνία και την ανακοίνωση των βάσεων για να μάθουν που έχουν περάσει ή αν θα χρειαστεί να μπουν ξανά τη διαδικασία των εξετάσεων.

Το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα μέχρι την Παρασκευή τα στατιστικά στοιχεία και τότε θα υπάρξει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την πορεία των βάσεων.
(περισσότερα…)

Τέλος η αγωνία – Ανακοινώνονται οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων!

Τρίτη, 1 Ιουλίου, 2014

Σήμερα θα δοθούν από το υπουργείο Παιδείας οι βαθμοί των υποψηφίων για τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ που έδωσαν εφέτος πανελλαδικές εξετάσεις.

Όλοι οι υποψήφιοι και των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ (ομάδες Α΄ και Β΄) θα μπορούν, μετά τις 13:00 μ.μ. της Τρίτης, να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

 Οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων αναμένεται να ανακοινωθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Αναζήτηση
Κατηγορίες
Αρχείο

You are currently browsing the Blog ΒΟΓΙΑΤΖΗ blog archives for Ιούλιος, 2014.