Αρχείο Ιανουάριος, 2020

Ουκ εν τω πολλώ το ευ

Σάββατο, 18 Ιανουαρίου, 2020

«Μια εβδομάδα τεσσάρων ημερών, μια ημέρα εργασίας έξι ωρών. Γιατί να μην είναι αυτό το επόμενο βήμα; Είναι πράγματι το οκτάωρο η απόλυτη αλήθεια;» δήλωσε η νέα Φινλανδή πρωθυπουργός Σάνα Μαρίν. Πολύ ωραίο για να είναι αληθινό. Θα μπορούσε να μειωθεί ο χρόνος εργασίας; Η αλήθεια είναι ότι η αυτοματοποίηση της εργασίας και η εκτέλεση πολλών εργασιών από μηχανές, θα μπορούσε να φέρει μείωση των ωρών εργασίας αντί για απολύσεις. Το πρόβλημα είναι ότι ο ανταγωνισμός για τη μείωση του κόστους των προϊόντων οδηγεί στις απολύσεις αντί για τη μείωση των ωρών εργασίας.

(περισσότερα…)

Τι φέρνει το 2020 στην εκπαίδευση

Σάββατο, 18 Ιανουαρίου, 2020

Το νέο έτος αναμένουμε να φέρει πολλές αλλαγές στην Εκπαίδευση, καθώς η νέα Υπουργός Παιδείας κα. Κεραμέως μετά το αρχικό διάστημα ενημέρωσης και προσαρμογής θα προχωρήσει στην υλοποίηση των εξαγγελιών της. Πρόκειται για αλλαγές, κυρίως στη Δευτεροβάθμια και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που θα φέρουν τα πάνω κάτω στο Λύκειο, το σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ και τη λειτουργία των Πανεπιστημίων.

(περισσότερα…)

Νέα προγράμματα σπουδών στη γ’ λυκείου

Σάββατο, 18 Ιανουαρίου, 2020

Όλοι οι Υπουργοί Παιδείας, τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια, εξαγγέλλουν ότι θα κάνουν αλλαγές σε όλο το εύρος της Εκπαίδευσης, από το Νηπιαγωγείο μέχρις τις εισαγωγικές εξετάσεις, γιατί, όπως όλοι τονίζουν, δεν μπορεί να αλλάξεις την Εκπαίδευση αν δεν ξεκινήσεις από τη μικρή ηλικία. Αυτά ως προς τις δηλώσεις. Μετά αλλάζουν το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ και προχωράμε στον επόμενο Υπουργό Παιδείας, που λέει για συνολική μεταρρύθμιση της Εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες, αλλάζει το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ και προχωράμε στον επόμενο Υπουργό. Αυτή η λογική, εφαρμοζόμενη απαρέγκλιτα από όλους τους Υπουργούς Παιδείας έχει διαλύσει την εκπαίδευση στη χώρα μας.

(περισσότερα…)

Αναζήτηση
Κατηγορίες
Αρχείο

You are currently browsing the Blog ΒΟΓΙΑΤΖΗ blog archives for Ιανουάριος, 2020.