Αρχείο Σεπτέμβριος, 2020

Πρόταση για ένα νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ

Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου, 2020

Ας δούμε σήμερα την πρόταση που λύνει τα προβλήματα του συστήματος εισαγωγής.

Οι σημερινοί μαθητές ως ενήλικοι αναμένεται να αλλάξουν πολλά επαγγέλματα. Αυτό σημαίνει ότι η επανεκπαίδευση θα είναι απολύτως απαραίτητη. Γι’ αυτό η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ψηλά στις προτεραιότητές της τη Δια Βίου Μάθηση. Η εξέλιξη και οι συνεχείς αλλαγές στα επαγγέλματα απαιτούν πλατιές γνώσεις από τους εργαζόμενους του μέλλοντος, ώστε να μπορούν να κινούνται μεταξύ των διαφόρων επιστημονικών αντικειμένων. Με αυτές τις προτεραιότητες είναι σχεδιασμένη η πρόταση που ακολουθεί για τη Γ Λυκείου και το σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

(περισσότερα…)

Ανοικτά σχολεία

Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου, 2020

Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Αν δεν ανοίξουν τα σχολεία δεν μπορεί να λειτουργήσει τίποτα, γιατί δεν θα μπορούν να πάνε οι γονείς στη δουλειά τους. Πέρα από την οικονομική πλευρά του ζητήματος τα ανοιχτά σχολεία επιτρέπουν στα παιδιά την πραγματική επικοινωνία με τους συνομηλίκους τους. Το lockdown μας έδειξε ότι ο εγκλεισμός επηρέασε πιο πολύ από όλους τα παιδιά, που δεν άντεξαν την έλλειψη πραγματικής επικοινωνίας. Η εφηβεία είναι η ηλικία στην οποία ο άνθρωπος προσπαθεί να γνωρίσει τον κόσμο και αυτό γίνεται μόνο έξω από το σπίτι. Έτσι και αλλιώς τα παιδιά συναντιούνται σε παρέες, αφού αυτό δεν απαγορεύεται. Το άνοιγμα των σχολείων θα κάνει καλό και στα παιδιά, πέρα από το ότι θα κρατήσει την οικονομία σε στοιχειώδη λειτουργία.

(περισσότερα…)

Η έκθεση Πισσαρίδη για την εκπαίδευση

Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου, 2020

Είδε το φως της δημοσιότητας η ενδιάμεση έκθεση της λεγόμενης επιτροπής Πισσαρίδη. Για την εκπαίδευση αναφέρει πολλά και διάφορα. Ας δούμε κάποιες από τις προτάσεις της επιτροπής. Προτείνει τη συγχώνευση των σχολικών μονάδων. Λογικό, οικονομολόγοι είναι οι συντάκτες, οικονομίες κλίμακας σκέφτηκαν. Δεν είναι νέα η πρόταση. Είχε προταθεί και επί υπουργίας της κας Διαμαντοπούλου και μάλιστα είχε υπάρξει τότε ένα κύμα συγχωνεύσεων.

(περισσότερα…)

Αναζήτηση
Κατηγορίες
Αρχείο

You are currently browsing the Blog ΒΟΓΙΑΤΖΗ blog archives for Σεπτέμβριος, 2020.