Αρχείο Φεβρουάριος, 2015

Οι 41 εξαγγελίες του Αν. υπουργού Παιδείας στη Βουλή για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου, 2015

Σαράντα μία εξαγγελίες έκανε λίγο μετά τα μεσάνυχτα από το Βήμα της Βουλής ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, κατά την ανάλυση των Προγραμματικών Δηλώσεων .

(περισσότερα…)

Τρία πολυτεχνικά τμήματα που δεν χάνουν την αξία τους

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου, 2015

20305058_pol_mix.limghandler

Πολλές φορές οι μαμάδες από τη μεγάλη τους χαρά που το παιδί τους έγραψε καλά στις Πανελλαδικές το κατευθύνουν στο Πολυτεχνείο. Δυστυχώς, αρκετά παιδιά δηλώνουν το Πολυτεχνείο χωρίς να τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα το αντικείμενο με το οποίο θα απασχοληθούν αργότερα στη σχολή τους.

Υπάρχουν τρεις ομάδες τμημάτων των μηχανικών που αποτελούν ένα σημαντικό ερώτημα για τα παιδιά σας, ως προς το ποια να επιλέξουν. Πολιτικός μηχανικός, ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός υπολογιστών ή μηχανολόγος μηχανικός είναι τρία τμήματα με εξίσου καλό επίπεδο σπουδών, επαγγελματικές προοπτικές και ευκαιρίες στην αγορά εργασίας. Οι βασικές τους διαφορές έγκεινται στα επαγγελματικά τους δικαιώματα (τι μελέτες δηλαδή μπορεί να υπογράφει ο κάθε μηχανικός) και στις διεξόδους που προσφέρουν στην αγορά εργασίας.

(περισσότερα…)

Διαβατήριο για τον κόσμο της υψηλής τεχνολογίας

Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου, 2015

20278053_IMG_4682.limghandler

Η τεχνολογία τα τελευταία χρόνια έχει μπει περισσότερο από ποτέ μέσα στη ζωή μας, πόσω μάλλον στην καθημερινότητα του παιδιού σας. Κινητά, tablets, υπολογιστές, ιστοσελίδες, εφαρμογές, ρολόγια και πολλά άλλα αποτελούν την καθημερινή ενασχόλησή του. Μήπως όμως, πέρα από το να αγοράζει τέτοια προϊόντα, ενδιαφέρει το παιδί σας και η επαγγελματική του αποκατάσταση μέσα από αυτόν τον κλάδο;

(περισσότερα…)

Δέκα ισχυρά πτυχία που κερδίζουν έδαφος στην αγορά εργασίας

Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου, 2015

taksi

Πολλές φορές μαθητές και γονείς απορρίπτουν ορισμένα τμήματα με μοναδικό κριτήριο την «άγνωστη» ονομασία τους και δεν μπαίνουν καν στον κόπο είτε να εξετάσουν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα είτε να δουν τα προγράμματα σπουδών τους.

Ωστόσο είναι αναγκαίο να γνωρίζουν ότι συχνά αυτά τα τμήματα κρύβουν ευχάριστες εκπλήξεις, καθώς οδηγούν σε επαγγέλματα με αξιόλογο αντίκρισμα στην αγορά εργασίας ή σε κλάδους όπου ενδεχομένως δεν παραπέμπει άμεσα η ονομασία τους.

Για τον λόγο αυτόν οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ρωτούν λεπτομέρειες και να αναζητούν περισσότερες πληροφορίες και από τους συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού, ώστε να εντοπίσουν τις εναλλακτικές δυνατότητες που «κρύβουν» ορισμένα τμήματα.

(περισσότερα…)

Αναζήτηση
Κατηγορίες
Αρχείο

You are currently browsing the Blog ΒΟΓΙΑΤΖΗ blog archives for Φεβρουάριος, 2015.