Αρχείο Φεβρουάριος, 2018

Σχολές και Τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2018

Η κατάθεση του νομοσχεδίου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και η ψήφισή του τις επόμενες μέρες σηματοδοτούν την έναρξη των διαδικασιών για τη λειτουργία του. Το σχέδιο πρέπει να γίνει πράξη μέσα σε μόλις 6 μήνες. Κτίρια, εργαστήρια, προσωπικό, προγράμματα σπουδών πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Ας δούμε τι αλλάζει.

(περισσότερα…)

Περιμένοντας το Νέο Λύκειο

Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου, 2018

Ακόμη περιμένουμε την ανακοίνωση του τρόπου λειτουργίας του νέου Λυκείου και του τρόπου εισαγωγής στις Ανώτατες Σχολές. Οι αλλαγές που εξαγγέλλονται μέσω δηλώσεων εντείνουν τη σύγχυση των μαθητών της Α Λυκείου και των γονέων τους, που ρωτούν συνεχώς τι θα γίνει με τα παιδιά μας και κανείς δεν μπορεί να τους απαντήσει. Δυστυχώς είναι πολύ μεγάλη η καθυστέρηση στην ανακοίνωση των αλλαγών. Αρκεί να θυμίσουμε ότι ο νυν Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου είχε πει με την ανάληψη των καθηκόντων του το φθινόπωρο του 2016 ότι μέχρι το Μάρτιο του 2017 θα έχει ανακοινωθεί το Νέο Λύκειο και ο τρόπος εισαγωγής στις Ανώτατες Σχολές. Η καθυστέρηση της ανακοίνωσης πλησιάζει, λοιπόν, τον ένα χρόνο. Προφανώς κάποια δυστοκία υπάρχει, αφού το θέμα δεν είναι απλό και πέρασε από πολλές φάσεις. Ξεκινήσαμε από την κατάργηση των εισαγωγικών εξετάσεων για να φτάσουμε στις κεντρικά οργανωμένες εξετάσεις για την απόκτηση του απολυτηρίου Λυκείου, που θα χρησιμεύουν για την εισαγωγή στα ΑΕΙ.

(περισσότερα…)

Οι μηχανές μαθαίνουν να σκέφτονται, οι μαθητές;

Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου, 2018

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν με την ευκαιρία έναρξης της σχολικής χρονιάς είπε απευθυνόμενος σε μαθητές ότι όποιος κατακτήσει την κορυφή στην τεχνητή νοημοσύνη θα κατακτήσει τον κόσμο. Η δήλωση αυτή έκανε διεθνώς μεγάλη εντύπωση και στάθηκε αφορμή για δηλώσεις πολλών άλλων για το θέμα. Ο ιδρυτής της Tesla Έλον Μασκ έγραψε ότι ο ανταγωνισμός για την υπεροχή στην τεχνητή νοημοσύνη σε εθνικό επίπεδο μπορεί να προκαλέσει τον Γ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι αλλαγές που αναμένεται να φέρει η εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης είναι πολύ μεγάλες και απρόβλεπτες. Ας δούμε το παράδειγμα της αυτοκίνησης. Ακούμε ότι οδεύουμε προς την κατάργηση του κινητήρα εσωτερικής καύσης και την αντικατάστασή του με ηλεκτρικά οχήματα. Με την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης τα οχήματα δεν θα είναι απλώς ηλεκτρικά. Θα είναι αυτόνομης κίνησης. Αυτό δε σημαίνει ότι απλά δεν θα οδηγούμε, αλλά ότι θα αλλάξει το παγκόσμιο σύστημα μεταφορών στην ξηρά τη θάλασσα και τον αέρα. Εκατομμύρια θέσεις εργασίας θα χαθούν και θέλουμε να ελπίζουμε ότι άλλες θα δημιουργηθούν, χωρίς να μπορεί να είναι κανείς αισιόδοξος γι’ αυτό.

(περισσότερα…)

Ακολουθήστε τις σπουδές των ονείρων σας συστήνει και ο ΟΟΣΑ

Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου, 2018

Δώστε προσοχή στις προτιμήσεις σπουδών των υποψηφίων συστήνει ο ΟΟΣΑ, γιατί αυτοί είναι καλοί κριτές του εαυτού τους. Γνωρίζουν δηλαδή καλύτερα από όλους σε ποιους τομείς είναι καλοί σε ποια εργασία μπορεί να τα καταφέρουν σε σχέση με μία άλλη και ακολουθώντας τις επιθυμίες τους, το δρόμο της καρδιάς τους λέμε εμείς, θα έχουν και αυξημένη παραγωγικότητα, πράγμα που ενδιαφέρει πρωτίστως τον ΟΟΣΑ. Εκτός από την αυξημένη παραγωγικότητα θα είναι και ευτυχισμένοι, πράγμα σημαντικότερο, θα προσθέσουμε εμείς.

(περισσότερα…)

Αναζήτηση
Κατηγορίες
Αρχείο

You are currently browsing the Blog ΒΟΓΙΑΤΖΗ blog archives for Φεβρουάριος, 2018.