Αρχείο Μάιος, 2014

«Εύκολα» τα θέματα Μαθηματικών, Βιολογίας, Ιστορίας και Φυσικής στις Πανελλαδικές!

Παρασκευή, 30 Μαΐου, 2014

18491258_17_06281151.limghandler

Με την εξέταση των υποψηφίων για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ στα Μαθηματικά, τη Βιολογία, την Ιστορία και τη Φυσική συνεχίστηκαν την Παρασκευή οι Πανελλαδικές εξετάσεις.

Εκπαιδευτικοί κρίνουν ότι τα θέματα και στα τέσσερα μαθήματα Γενικής Παιδείας της Παρασκευής ήταν σε γενικές γραμμές εύκολα για τους καλά διαβασμένους.

Απαντήσεις θεμάτων από τον ΟΕΦΕ.

Πανελλαδικές 2014: Οι απαντήσεις στο θέμα της Έκθεσης – Δοκίμιο του Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου για τον Ανθρωπισμό !

Τετάρτη, 28 Μαΐου, 2014

THEMA_EKTHESISSS_532_355

– Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ξεκίνησαν οι πανελλαδικές εξετάσεις για χιλιάδες μαθητές
– Εύκολο χαρακτήρισαν το θέμα οι μαθητές – Βατό το χαρακτήρισαν οι καθηγητές
– Όλο το πρόγραμμα των Πανελλαδικών – Κατεβάστε όλα τα μηχανογραφικά δελτία

Χωρίς απρόοπτα έγινε σήμερα η πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων, με το μάθημα των Νέων Ελληνικών, το οποίο περιλαμβάνει και την έκθεση.

Η εκπομπή των θεμάτων έγινε κανονικά στις 9 το πρωί, ενώ οι 105 χιλιάδες μαθητές που διεκδικούν μία από τις περίπου 72 χιλιάδες θέσεις σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, κλήθηκαν να αναπτύξουν τις σκέψεις τους, γύρω από ένα δοκίμιο του Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου, που αναφέρεται στον Ανθρωπισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Δόθηκαν στο Διαδίκτυο τα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων!

Δευτέρα, 26 Μαΐου, 2014

10C54E68717010EA783BEE69AC15EC58

Την Πέμπτη ξεκινούν οι εξετάσεις της Α’ Λυκείου

Δόθηκαν πριν από λίγο στο διαδίκτυο τα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων για κάθε τύπο Λυκείου. Εκπαιδευτικοί γονείς και μαθητές μπορούν να τα κατεβάσουν στον υπολογιστή τους από τους ακόλουθους συνδέσμους

Γενικό Λύκειο Ημερήσιο

Γενικό Λύκειο Eσπερινό

Επαγγελματικό Λύκειο Hμερήσιο

Επαγγελματικό Λύκειο Eσπερινό

Γενικό Λύκειο Μουσικό

(περισσότερα…)

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ!

Πέμπτη, 22 Μαΐου, 2014

842ee40afffc44a8924bc6f8714a8ef4

Μυστικά και συμβουλές προς τους υποψηφίους προκειμένου να μπορέσουν να συγκεντρώσουν τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό μορίων στις φετινές Πανελλαδικές, αποφεύγοντας συνήθη λάθη, παρουσιάζει το «Έθνος Παιδεία».

(περισσότερα…)

Μηχανογραφικό Δελτίο 2014

Πέμπτη, 22 Μαΐου, 2014

ΠΡΟΣΟΧΗ!

  • Φέτος εντάσσεται στο μηχανογραφικό και το νέο τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

  • Μετά τις 15 Ιουνίου και κατόπιν νέας ενημέρωσης, όλοι οι υποψήφιοι θα προσέλθουν στα Λύκειά τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ώστε να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο.

  • Οι υποψήφιοι που υπάγονται στις κατηγορίες των πολύτεκνων, των τρίτεκνων και των κοινωνικών κριτηρίων, δεν χρειάζεται να κάνουν καμμία ενέργεια τώρα, αλλά μετά τις εξετάσεις και την έκδοση των αποτελεσμάτων με σχετική αίτησή τους προς το τμήμα υποδοχής θα είναι δικαιούχοι μεταφοράς της θέσης τους.

  • Οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση, μετά τις 15 Ιουνίου θα έρθουν σε επαφή με το Λύκειό τους, ώστε να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και στην πορεία να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο.

  • Δικαίωμα για το 10% των θέσεων έχουν όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων ΓΕΛ ή των ημερήσιων ΕΠΑΛ τα έτη 2012 ή 2013, διεκδικώντας το αντίστοιχο ποσοστό θέσεων (40% για το 2012 και 60% για το 2013).

  • Φέτος για πρώτη φορά έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία του 10% και όσοι απόφοιτοι είχαν λάβει μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων ΕΠΑΛ-ομάδα Α΄ το 2012 ή το 2013.

Με εκτίμηση,

Orientum

Μηχανογραφικό Δελτίο 2014 Γενικό Λύκειο – ΕΠΑΛ

Μηχανογραφικό Δελτίο 2014 ΕΠΑΛ

Πανελλήνιες: Τι να προσέξουν οι υποψήφιοι!

Πέμπτη, 22 Μαΐου, 2014

paideia-panellinies-eksetaseis-arxeio-2

Οι πανελλήνιες εξετάσεις ξεκινούν σε λίγες μέρες. Οι τελευταίες μέρες είναι συνήθως δύσκολες, καθώς το άγχος και η αγωνία για την έκβαση των εξετάσεων μεγαλώνει, όσο ο χρόνος για τις εξετάσεις λιγοστεύει. Το άγχος δεν είναι εύκολο να εξαφανιστεί, αλλά μπορεί να γίνει διαχειρίσιμο. Ας δούμε μερικές απλές οδηγίες.

Σκοπός σας είναι κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 8 με 11.30 το πρωί να έχετε τη μέγιστη δυνατή πνευματική διαύγεια, ώστε να πετύχετε τη μέγιστη απόδοση σε κάθε τρίωρο διαγώνισμα, που θα κρίνει το σύνολο των μορίων που θα συγκεντρώσετε και αυτό με τη σειρά του την επιτυχία σας στη σχολή της προτίμησής σας.

(περισσότερα…)

Τροποποίηση της Προκήρυξης Διαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών-τριών Εισαγωγικών Εξετάσεων των ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ για το Ακαδημαϊκό Έτος 2014 – 2015

Πέμπτη, 22 Μαΐου, 2014

Σύμφωνα με το άρθρο 52 του Ν.4264/2014 (ΦΕΚ 118 Α΄), που δημοσιεύθηκε στην ΕτΚ την 15 Μαΐου 2014, ήτοι σε χρόνο μεταγενέστερο της έκδοσης της ΕΔΥΕΘΑ 17/2014, καθορίζεται ότι «Ειδικά για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 δίνεται κατ’εξαιρέση το δικαίωμα συμμετοχής στο 10% των θέσεων εισακτέων και σε όσους είχαν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων Λυκείων το έτος 2012. Οι θέσεις που αντιστοιχούν στο 10% του αριθμού εισακτέων κατανέμονται στους υποψήφιους του έτους 2012 σε ποσοστό 40% και στους υποψήφιους του έτους 2013 σε ποσοστό 60%».

Κατόπιν των παραπάνω με σκοπό τη διευκόλυνση των υποψηφίων που εμπίπτουν αποκλειστικά στη παραπάνω κατηγορία, τα δικαιολογητικά για συμμετοχή στις εισαγωγικές εξετάσεις των ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ, θα γίνονται δεκτά από τις Σχολές 1ης Προτίμησης – ΔΑΕ/Β1 σε περίπτωση αποστολής τους μέχρι της 23 Μαΐου 2014 (ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομικής υπηρεσίας δημοσίας ή ιδιωτικής).

Οι ρυθμίσεις για την τράπεζα θεμάτων!

Σάββατο, 17 Μαΐου, 2014

panelladikes

Η τράπεζα θεμάτων θα είναι διαφορετική για κάθε τύπο Λυκείου και θα εφαρμοστεί στις εξετάσεις του Ιουνίου σε όλα τα μαθήματα εκτός από τα μαθήματα επιλογής και τα μαθήματα ειδικότητας του ΕΠΑ.Λ., όπως αναφέρει ο σχετικός νόμος.

(περισσότερα…)

Πώς θα γίνουν οι εξετάσεις στην Α Λυκείου από την Τράπεζα Θεμάτων!

Κυριακή, 11 Μαΐου, 2014

math_high

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το υπουργείο Παιδείας ενόψει της λειτουργίας της Τράπεζας Θεμάτων. Οι εξετάσεις είναι προ των πυλών και ακόμα δεν έχουν οριστικοποιηθεί ολες οι διαδικασίες εξετάσεων για τους μαθητές.

Η Τράπεζα Θεμάτων για κάθε μάθημα θα περιλαμβάνει πάνω από 300 θέματα, τα οποία θα δημοσιοποιηθούν όλα -προκειμένου να έχουν πρόσβαση μαθητές και καθηγητές- μία εβδομάδα πριν από την έναρξη των εξετάσεων.

(περισσότερα…)

Πανελλαδικές: Τα μαθήματα «καρμανιόλα» και τα μαθήματα που δίνουν ελπίδα!

Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2014

panelladikes-eksetaseis-2013

Το δυσκολότερο μάθημα είναι τα Μαθηματικά της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, όπου μόνο το 0,65% των υποψηφίων έγραψε πάνω από 18.

Με τις πανελλήνιες εξετάσεις προ των πυλών καλό είναι να δούμε ποια μαθήματα αποτελούν το φόβο και τρόμο των μαθητών, καθώς οι επιδόσεις τους σ’ αυτά είναι χαμηλές και σε ποια μαθήματα οι υποψήφιοι γράφουν καλά, με αποτέλεσμα να βελτιώνουν το γενικό βαθμό πρόσβασης.

(περισσότερα…)

ΣΤΙΣ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

Παρασκευή, 2 Μαΐου, 2014

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

3eb824636df94f80b7d45a3b8cb3cebd

«Κλείδωσε» η έναρξη του σχολικού έτους νωρίτερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ». Οι λάτρεις του φθινοπωρινού τουρισμού -πιο οικονομικού και λιγότερου μαζικού- θα πρέπει να προτιμήσουν τους θερινούς ή τους χειμερινούς μήνες.

(περισσότερα…)

Αναζήτηση
Κατηγορίες
Αρχείο

You are currently browsing the Blog ΒΟΓΙΑΤΖΗ blog archives for Μάιος, 2014.