Αρχείο Σεπτέμβριος, 2015

Λιγότερες επιλογές στο μηχανογραφικό

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2015

panel

Λιγότερες, σε σχέση με έως τώρα, επιλογές πανεπιστημίων και ΤΕΙ θα έχουν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων του 2016, οι οποίοι θα εξεταστούν με το νέο σύστημα που διαμορφώθηκε τον περασμένο Απρίλιο. Ο περιορισμός των εξεταζομένων μαθημάτων από 6 έως τώρα σε 4 ή 5 περιορίζει και τις επιλογές των υποψηφίων. Την ίδια στιγμή, το νέο σύστημα παράγει παράδοξα. Ενδεικτικά, οι υποψήφιοι της θεωρητικής κατεύθυνσης θα μπορούν να διεκδικήσουν μία θέση στις αστυνομικές σχολές αλλά όχι στις στρατιωτικές σχολές. Επίσης, όσοι θέλουν να διεκδικήσουν μία θέση στα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών σε πολυτεχνεία και πολυτεχνικές σχολές, εάν θέλουν να διεκδικήσουν θέση και στα Τμήματα Πληροφορικής θα αποκλείονται από τις ιατρικές σχολές.

(περισσότερα…)

Εγγραφές πρωτοετών 2015: Ξεκινούν την Πέμπτη σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου, 2015

Εγγραφές πρωτοετών 2015: Ξεκινούν την Πέμπτη σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Τμήματα και τις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) ή από τα ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄& Β΄)  για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 θα γίνουν από 10 Σεπτεμβρίου μέχρι και 17 Σεπτεμβρίου 2015.

Φέτος πρώτη φορά, για τις εγγραφές των επιτυχόντων τίθεται σε λειτουργία το σύστημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής προεγγραφής και της αποστολής των δικαιολογητικών εγγραφής, χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων  στα τμήματα επιτυχίας. Με αυτόν τον τρόπο, οι επιτυχόντες απαλλάσσονται από το κόστος της μετακίνησής τους και η διαδικασία εγγραφής εκσυγχρονίζεται και απλοποιείται.

(περισσότερα…)

Εργασία: Τα 20 καλύτερα επαγγέλματα, συνδυάζουν καλό μισθό και λίγο στρες

Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου, 2015

What-is-Electrical-Engineering-4

Αν ψάχνετε ένα επάγγελμα χωρίς στρες και με πολύ καλό μισθό τότε καλά θα κάνει να δεις την έρευνα του business insider.

Το business insider μας παρουσιάζει τις ιδανικές δουλειές που προσφέρει υψηλό εισόδημα και περιορισμένο στρες είναι οι:

Δείτε την λίστα με τα 20 πιο ήρεμα και καλοπληρωμένα επαγγέλματα

(περισσότερα…)

«Παγώνει» μέχρι τις 16 Οκτωβρίου ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση -Η νομική ακροβασία με την εγκύκλιο

Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2015

«Παγώνει» μέχρι τις 16 Οκτωβρίου ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση -Η νομική ακροβασία με την εγκύκλιο

Με νομικές ακροβασίες επιχειρεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών να αποφύγουν το… πικρό ποτήρι της εφαρμογής του ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά σχολεία και στα φροντιστήρια, πετώντας το… μπαλάκι στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Αν και όλοι περίμεναν μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για να “παγώσει” το επίμαχο μέτρο, ήρθε η ΓΓΔΕ και με εγκύκλιο της παρέτεινε τις σχετικές υποχρεώσεις των εκπαιδευτηρίων ως τις 16 Οκτωβρίου! Η δια της… τεθλασμένης ρύθμιση του φλέγοντος ζητήματος είναι, όμως, μετέωρη, καθώς ως γνωστόν μια διάταξη νόμου αναστέλλεται ΜΟΝΟ με άλλη διάταξη νόμου και δεν αρκεί μια απλή εγκύκλιος ή έστω υπουργική Απόφαση. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι η ψηφισμένη από τις 15 Αυγούστου διάταξη ορίζει ρητώς τις προθεσμίες εντός των οποίων τα εκπαιδευτήρια θα έπρεπε να υπαχθούν σε καθεστώς ΦΠΑ, θα έπρεπε να υπογραφεί Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προκειμένου να αλλάξουν αυτές οι προθεσμίες.

Αντ’ αυτού, η κυβέρνηση επέλεξε να τακτοποιήσει (;) το θέμα μέσω εγκυκλίου, δημιουργώντας ερωτήματα, καθώς είναι προφανές ότι όσο δεν τροποποιείται η διάταξη, ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να εφαρμοστεί. Η διαχείριση του ζητήματος ενισχύει, επίσης, την εκτίμηση ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών- ο οποίος σημειωτέον ήταν ο επικεφαλής της τεχνικής ομάδας διαπραγμάτευσης- δεν θέλουν να συγκρουστούν με το Κουαρτέτο και να εμφανιστούν ότι ξηλώνουν το πουλόβερ της συμφωνίας, πριν καν εφαρμοστούν τα πρώτα μέτρα κι ενώ είναι “θολό” το πότε θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση. Σημειωτέον ότι ακόμα και τα κόμματα που ζητάνε την αναστολή ή κατάργηση του μέτρου δεν έχουν πειστικά ισοδύναμα, τα οποία υπολογίζεται ότι πρέπει να φτάνουν στα 350 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Αναζήτηση
Κατηγορίες
Αρχείο

You are currently browsing the Blog ΒΟΓΙΑΤΖΗ blog archives for Σεπτέμβριος, 2015.