Αρχείο Οκτώβριος, 2014

Τι αλλάζει για τα παιδιά του Δημοτικού -Στην τελική ευθεία οι αποφάσεις για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση!

Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου, 2014

sxol660

Η βαριά τσάντα των μικρών μαθητών του Δημοτικού σχολείου φαίνεται πως με το νέο πλαίσιο που επίκειται να περάσει το υπουργείο Παιδείας, θα ελαφρύνει σημαντικά.

Και τούτο διότι στόχος των αλλαγών είναι να μειωθούν τα αντικείμενα που διδάσκονται στα δημοτικά σχολεία, αλλά και να μειωθεί η ύλη στα βασικά μαθήματα, σε συνδυασμό με ένα πρόγραμμα «μελέτης» των μαθητών στο σχολείο ώστε να έχουν προετοιμαστεί σωστά όταν έχουν πλέον επιστρέψει στο σπίτι και να μην έχουν επιπλέον φόρτο εργασίας.

(περισσότερα…)

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν οι φοιτητές για τις μετεγγραφές!

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου, 2014

ED7F0B4B7C093EA30C8089A1D8CD276C

Στάλθηκαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ οι καταστάσεις των αιτούντων μετεγγραφής

Χθες απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας τις 13.000 αιτήσεις για μετεγγραφές στα τμήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση εντός 5 ημερών θα πρέπει τα τμήματα να ανακοινώσουν τις ημερομηνίες κατάθεσης των δικαιολογητικών όσων έχουν αιτηθεί τη μεταφορά της θέσης εισαγωγής.

Η προθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικών δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη των 8 ημερών.

(περισσότερα…)

Στους 10.000 οι φοιτητές που θα πάρουν μετεγγραφή!

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου, 2014

foitites-eap-660_0

Στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ αποστέλλονται από το υπουργείο Παιδείας, οι πίνακες με τις αιτήσεις των φοιτητών που ζητούν μετεγγραφή, ενώ οι σχολές υποδοχής υποχρεούνται μέσα στις επόμενες πέντε εργάσιμες ημέρες, δηλαδή έως την ερχόμενη Πέμπτη, να ανακοινώσουν τις ημερομηνίες εντός των οποίων θα δεχθούν τα δικαιολογητικά των ενδιαφερομένων. Η διάρκεια υποβολής των δικαιολογητικών δεν μπορεί να υπερβαίνει τις οκτώ ημέρες.

(περισσότερα…)

Τα πάνω κάτω στο πειθαρχικό δίκαιο των εκπαιδευτικών – Αλλο ιδιωτική, άλλο επαγγελματική ζωή!

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου, 2014

ekpaideutikoi-660_3

Με βασικό άξονα τον διαχωρισμό της ιδιωτικής ζωής των εκπαιδευτικών από απαξιωτικές συμπεριφορές στη διάρκεια της θητείας τους, αλλάζουν σύντομα όλα στο πειθαρχικό δίκαιο των εκπαιδευτικών. Εως τώρα, οι περίπου 150.000 εκπαιδευτικοί ήταν εκτεθειμένοι στον κίνδυνο της διαθεσιμότητας, ακόμη και σε περιπτώσεις κακόβουλων καταγγελιών. Μάλιστα, για το ζήτημα συναντήθηκαν ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος με τους εκπροσώπους δασκάλων και καθηγητών.

(περισσότερα…)

Μετεγγραφές 2014: Δείτε τα αποτελέσματα των αιτήσεων

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου, 2014

12

Το Υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωση του κάνει γνωστό ότι βγήκαν τα αποτελέσματα μετεγγραφών φοιτητών 2014 και καλεί τους φοιτητές που έκαναν αίτηση για μετεγγραφή να εισέρχονται από την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014 στο «Ηλεκτρονικό Σύστημα Μεταφοράς Θέσεων Εισαγωγής 2014» (https://solon.it.minedu.gov.gr/) προκειμένου να ενημερώνονται για το Τμήμα/Εισαγωγική Κατεύθυνση/Σχολή/Πρόγραμμα Σπουδών υποδοχής στο οποίο οφείλουν να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά βάσει της ηλεκτρονικής τους αίτησης.

(περισσότερα…)

Δεν μπήκα στη σχολή που θέλω…

Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου, 2014

4AE093CCDA4A1BA58637A3CA29402EDE

Πέντε οι επιλογές για όσους δεν έπιασαν τον στόχο με την πρώτη

Να στείλω το παιδί μου να σπουδάσει κάτι που δεν θέλει σε ένα ΤΕΙ στην επαρχία ή με τα ίδια χρήματα να το στείλω σε ένα κολέγιο στην πόλη μου; Διλήμματα σαν κι αυτό γονιού της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης θέλουν προσεκτική μελέτη προτού απαντηθούν. Κι αυτό γιατί οι οικογένειες πρέπει να εκτιμήσουν όλους τους παράγοντες και βέβαια ποια επιλογή έχει τις περισσότερες πιθανότητες για μια επιτυχημένη καριέρα.

(περισσότερα…)

DW: Τα «καλά» μυαλά της Ελλάδας φεύγουν για Γερμανία -Ψάχνουν καλύτερα πανεπιστήμια και σίγουρη εργασία!

Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου, 2014

dw660_1

Ολοένα και περισσότερο έλληνες φεύγουν πλέον για Γερμανία (θυμίζοντας παλαιότερες εποχές), μόνο που πλέον δεν είναι ανειδίκευτοι, αλλά «σπουδαία» μυαλά που δεν μπορούν να καλυφθούν από τα ελληνικά πανεπιστήμια και αναζητούν γνώση και περαιτέρω επαγγελματική αποκατάσταση.

(περισσότερα…)

Σαρωτικές αλλαγές στα δημοτικά σχολεία -Κόβονται μαθήματα!

Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου, 2014

sxoleio2-660_0_0

Το να έχεις 18 μαθήματα στο δημοτικό, είναι απόδειξη ότι είσαι για το τρελοκομείο, είναι απόδειξη ότι για κάποιον άλλον δουλεύεις, όχι για τα παιδιά, υποστήριξε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος τονίζοντας πως θα έρθουν σαρωτικές αλλαγές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Μιλώντας στη ΝΕΡΙΤ έκανε λόγο για ένα δημοτικό σχολείο πιο φιλικό προς τον μαθητή. Όπως σημείωσε, οι αλλαγές θα αποτελέσουν αντικείμενο της πρώτης συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (αποτελείται από τους πρώην υπουργούς Παιδείας), η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στον μήνα.

«Κατά βάση, η φιλοσοφία της πρότασης που θα κάνω είναι λιγότερα μαθήματα, περισσότερη ενασχόληση με ζητήματα που ολοκληρώνουν το παιδί. Δημιουργική απασχόληση, άθληση, καλλιτεχνικά. Το να έχεις 18 μαθήματα στο δημοτικό, είναι απόδειξη ότι είσαι για το τρελοκομείο, είναι απόδειξη ότι για κάποιον άλλον δουλεύεις, όχι για τα παιδιά» σημείωσε ο υπουργός Παιδείας.

Πηγή: iefimerida.gr

Διπλά πτυχία με παράλληλες σπουδές προτείνει ο πρύτανης του ΕΚΠΑ!

Κυριακή, 12 Οκτωβρίου, 2014

3003d48cfd43a8772d522e84b550d659_L

Διπλά πτυχία με παράλληλες σπουδές από τέσσερα ως έξι έτη δρομολογεί το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Την πρόθεση αυτή ανέφερε μιλώντας στο Βήμα ο πρύτανης του Ιδρύματος κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, ο οποίος ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία σχετική απόφαση, καθώς δεν έχει συζητηθεί το θέμα στη σύγκλητο.

(περισσότερα…)

Έγκριση Κανονισμού Σπουδών Σχολών Πλοιάρχων και Μηχανικών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ)!

Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου, 2014

Στο ΦΕΚ Β’ 1393/2000  έχει δημοσιευτεί η υπουργική απόφαση Έγκριση Κανονισμού Σπουδών Σχολών Πλοιάρχων και Μηχανικών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ)   και στο άρθρο 26 γίνεται αναφορά στις μετεγγραφές σπουδαστών των ΑΕΝ.

Δείτε τα συνημμένα.

Έγκριση Κανονισμού Σπουδών Σχολών Πλοιάρχων και Μηχανικών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ)

Πηγή: Orientum

Ανακοινώσεις του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών, της Σχολής Καλών Τεχνών, της Ανωτάτης Σχoλής Καλών Τεχνών!

Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου, 2014

1943926_b2

Ανακοινώσεις του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών, της Σχολής Καλών Τεχνών, της Ανωτάτης Σχoλής Καλών Τεχνών για τους εμπίπτοντες στις ειδικές διατάξεις για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015:

α) την ανακοίνωση των εξετάσεων,
β) των ημερομηνιών διεξαγωγής εισαγωγικών εξετάσεων  και,
γ) την αίτηση συμμετοχής.

Δείτε τα συνημμένα.

Αίτηση συμμετοχής

Ανακοίνωση των ημερομηνιών διεξαγωγής εισαγωγικών εξετάσεων 

Ανακοίνωση των εξετάσεων

Πηγή: Orientum

Προτιμήσεις των υποψηφίων για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το έτος 2014!

Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου, 2014

baseis660_1

Δείτε τα συνημμένα.

Συγκεντρωτικός Πίνακας Σχολών & Προτιμήσεων Υποψηφίων
90% ΓΕΛ – ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β) του Έτους 2014

Συγκεντρωτικός Πίνακας Σχολών & Προτιμήσεων Επιτυχόντων
ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α) του Έτους 2014

Αντιστοιχίες των Πανεπιστημιακών τμημάτων!

Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου, 2014

BCAF0DF3E54D1387C13E68B3D31C2247

Δείτε τα συνημμένα.

Αντιστοιχίες των Πανεπιστημιακών τμημάτων!

Αν κατηγορείς το παιδί σου ότι δεν τα πάει καλά στο σχολείο μάθε ότι οι βαθμοί είναι -κυρίως- θέμα κληρονομικότητας

Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου, 2014

newego_LARGE_t_1101_54340621_type11885

Οι βαθμοί στο σχολείο σχετίζονται με την κληρονομικότητα

Το περιβάλλον και οι κοινωνικές συνθήκες (οικογένεια, σχολείο κ.α.) ασφαλώς παίζουν ρόλο στο πόσο καλούς βαθμούς παίρνει ένα παιδί στο σχολείο. Όμως μια νέα βρετανική γενετική επιστημονική έρευνα έρχεται να ταράξει τα νερά, καταλήγοντας στο «πολιτικά μη ορθό» συμπέρασμα ότι ακόμη μεγαλύτερη είναι η επίδραση των γενετικών παραγόντων και της κληρονομικότητας, όσον αφορά τις σχολικές επιδόσεις ενός παιδιού.

(περισσότερα…)

Οι στόχοι του ολοήμερου σχολείου!

Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου, 2014

ACED860518D77F77B85E0FD0D369259F

Οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς απέστειλε το υπουργείο Παιδείας

Οδηγίες που αφορούν πολλούς δασκάλους και νηπιαγωγούς που έχουν προσληφθεί στα ολοήμερα σχολεία, απέστειλε το υπουργείο Παιδείας στις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σε αυτές ορίζεται ότι οι εκπαιδευτικοί ΠΕ 70 που προσλήφθηκαν στο πλαίσιο της ανωτέρω πράξης θα απασχοληθούν στα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία (πλην ΕΑΕΠ), και στο ολοήμερο πρόγραμμα αυτών. Ο διδακτικός χρόνος του δασκάλου του ολοήμερου είναι ο προβλεπόμενος, όπως αυτός ορίζεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα των Ολοημέρων Δημοτικών (πλην ΕΑΕΠ).

Όσον αφορά το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο αναφέρονται μεταξύ των άλλων τα εξής:
(περισσότερα…)

Στις 9 Οκτωβρίου ανοίγει το σύστημα για τις μετεγγραφές!

Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου, 2014

 

D68C8567663C8F93A54C9A4343A4E9F6

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι πρωτοετείς

Την Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας για την κατάθεση των αιτήσεων των μετεγγραφών για τους πρωτοετείς φοιτητές.

Η διαδικασία κατάθεσης των αιτήσεων θα ολοκληρωθεί τόσο για τους υποψηφίους των κοινωνικών κριτηρίων, όσο και των οικονομικών στις 17 Οκτωβρίου σύμφωνα με υπουργικές αποφάσεις.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι πρωτοετείς…

(περισσότερα…)

Αναζήτηση
Κατηγορίες
Αρχείο

You are currently browsing the Blog ΒΟΓΙΑΤΖΗ blog archives for Οκτώβριος, 2014.