Αρχείο Οκτώβριος, 2020

Τα σχολεία στον κορωνοϊό

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου, 2020

Το Μάιο 2020 στα σχολεία υπήρχαν μέχρι 15 μαθητές σε κάθε τάξη και 1,5 μέτρα απόσταση μεταξύ των μαθητών. Έτσι έλεγαν οι ειδικοί τόνιζε επανειλημμένως η Υπουργός Παιδείας. Φέτος στα σχολεία. Από το Σεπτέμβριο στα σχολεία υπάρχουν μέχρι 28 μαθητές σε κάθε τάξη χωρίς καμία απόσταση μεταξύ τους, αλλά με μάσκα. Προφανώς αυτή η αλλαγή δεν έγινε γιατί άλλαξαν γνώμη οι λοιμωξιολόγοι. Το αντίθετο, αφού επιμένουν για το συνωστισμό και μας εξηγούν πόσο επικίνδυνος είναι. Συνεπώς ο τρόπος λειτουργίας των σχολείων είναι πολιτική απόφαση. Ας δούμε γιατί επελέγη η λειτουργία των σχολείων με όλους τους μαθητές ταυτόχρονα παρόντες.

(περισσότερα…)

Αποκοιμίζοντας τα παιδιά μας

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου, 2020

Γέμισαν τα σχολεία μας αριστούχους. Οι μαθητές που είχαν ετήσιο μέσο όρο πάνω από 18 αυξήθηκαν κατά 40% μέσα σε 4 χρόνια. Από 161.500 το σχολικό έτος 2016-2017 έφθασαν τους 227.100 το έτος 2019-2020. Αν προσθέσουμε και τον πρώτο κάθε τμήματος που παίρνει βραβείο, τους μαθητές που παίρνουν έπαινο προσωπικής βελτίωσης και τους ειδικούς επαίνους έχουμε συνολικά 302.270 βραβεία που θα μοιραστούν στους μαθητές στη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου, αν εορταστεί κανονικά, λόγω κορονοιού. Δεν πρόκειται, βέβαια,  για 302.270 διαφορετικούς μαθητές, καθώς ένας μαθητής που παίρνει αριστείο μπορεί να πάρει και βραβείο, αλλά ο αριθμός είναι πολύ μεγάλος. Το σύνολο των μαθητών στα Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και την Τεχνική Εκπαίδευση ήταν 1.294.904 μαθητές το σχολικό έτος 2017-2018, την τελευταία χρονιά για την οποία παρέχει στοιχεία η ΕΛΛ.ΣΤΑΤ. Προφανώς τώρα θα είναι ελαφρά μειωμένος ο αριθμός των μαθητών λόγω της υπογεννητικότητας. Αυτό σημαίνει ότι ένας στους 4 μαθητές κρίνεται άξιος βραβείου.

(περισσότερα…)

Να μην απαξιώνουμε τις Σχολές

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου, 2020

Πρωτόγνωρες διαφορές μεταξύ του πρώτου και του τελευταίου εισαχθέντα σημειώθηκαν στις βάσεις των σχολών το 2020. Πέρυσι υπήρχαν 16 τμήματα που η διαφορά μορίων του πρώτου από τον τελευταίο ήταν μεγαλύτερη από 10.000 μόρια. Φέτος είναι 20 αυτά τα τμήματα. Πέρυσι η μεγαλύτερη διαφορά μορίων του πρώτου από τον τελευταίο επιτυχόντα ήταν 14.934 μόρια. Φέτος είναι 16.245. Βλέπουμε δηλαδή ότι διευρύνεται το χάσμα μεταξύ των μορίων του πρώτου και του τελευταίου στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

(περισσότερα…)

Αναζήτηση
Κατηγορίες
Αρχείο

You are currently browsing the Blog ΒΟΓΙΑΤΖΗ blog archives for Οκτώβριος, 2020.