Αρχείο Μάρτιος, 2015

ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 4+1 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ

Τρίτη, 24 Μαρτίου, 2015

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ_1

Το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει το εξεταστικό σύστημα με το οποίο θα διεκδικήσουν του χρόνου οι μαθητές της Γ΄Λυκείου μια θέση στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του 360pedia.gr διατηρούνται πέντε ΕΠΕ τα οποία και επικοινωνούν μεταξύ τους με ένα πέμπτο προαιρετικό πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα. Δημιουργούνται έτσι τρεις πυλώνες επιστημονικών κατεύθυνσεων, ο Θεωρητικός, ο Θετικός και ο Τεχνολογικός.

(περισσότερα…)

Πανελλαδικές εξετάσεις: Με μάθημα μπαλαντέρ το νέο σύστημα από το 2016

Πέμπτη, 19 Μαρτίου, 2015

paideia

Το νέο στοιχείο στο νέο σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων που θα δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές όλων των επιστημονικών πεδίων να έχουν πρόσβαση σε σχολές διαφορετικών τομέων

(περισσότερα…)

«Πάγωσαν» τα μεταπτυχιακά στα ΑΕΙ -Τι θα γίνει με τα δίδακτρα

Πέμπτη, 19 Μαρτίου, 2015

panepistimia-katalipsi-708_0

Στον πάγο έχουν μπει τα μεταπτυχιακά προγράμματα στα ΑΕΙ της χώρας καθώς το υπουργείο Παιδείας εξετάζει την αλλαγή του πλαισίου λειτουργίας σε ότι αφορά τα δίδακτρα.

(περισσότερα…)

Πανελλαδικές εξετάσεις: Έναρξη στις 18 Μαΐου

Τρίτη, 17 Μαρτίου, 2015

panel

Το πλήρες πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας με ημερομηνία έναρξης 18 Μαΐου

(περισσότερα…)

Έξι μαθήματα στις Πανελλαδικές 2016 – Αλλαγές στις μετεγγραφές φοιτητών

Τρίτη, 17 Μαρτίου, 2015

ÐÁÍÅËËÁÄÉÊÅÓ ÅÎÅÔÁÓÅÉÓ 2005

Σαρωτικές αλλαγές, που εκτείνονται από την Α’ Λυκείου και φτάνουν μέχρι τις Πανελλήνιες Εξετάσεις και τις μετεγγραφές, επεξεργάζεται η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Ήδη, όπως ανακοίνωσε επίσημα ο υπουργός Παιδεία Αρ. Μπαλτάς, οι μαθητές τα Α’ και τα Β’ Λυκείου δεν θα δώσουν φέτος τις εξετάσεις πανελλαδικού χαρακτήρα που προέβλεπε το νέο λύκειο και η Τράπεζα Θεμάτων θα καταργηθεί.

(περισσότερα…)

Οριστικό τέλος στην Τράπεζα Θεμάτων: Πώς θα γίνονται οι εξετάσεις

Τετάρτη, 11 Μαρτίου, 2015

trapeza-thematon-708

Αποκλειστικά από τους διδάσκοντες στο μάθημα θα ορίζονται τα θέματα των προαγωγικών εξετάσεων των μαθητών Α΄ και Β΄ τάξεων Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων Εσπερινού Γενικού Λυκείου.

Αυτό αναφέρει η εγκύκλιος που απέστειλε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Τάσος Κουράκης, σε όλα τα λύκεια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

(περισσότερα…)

Αναζήτηση
Κατηγορίες
Αρχείο

You are currently browsing the Blog ΒΟΓΙΑΤΖΗ blog archives for Μάρτιος, 2015.