Αρχείο Φεβρουάριος, 2020

Η απόφαση για τις ισοβαθμίες

Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου, 2020

Εκδόθηκε από το υπουργείο Παιδείας η πολυαναμενόμενη Υπουργική Απόφαση που καθορίζει όλες τις διαδικασίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Συγκεκριμένα καθορίζονται:

(περισσότερα…)

Πού βρίσκονται οι νέοι 15-29 ετών;

Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου, 2020

NEETs είναι οι νέοι που δεν βρίσκονται στην εκπαίδευση ή την κατάρτιση και δεν εργάζονται (Not in employment, education or training). Είναι, δηλαδή, οι νέοι ηλικίας 15-29 ετών χωρίς προοπτική και ελπίδα. Είναι οι νέοι που, δυστυχώς, έχουν βρεθεί από πολύ νωρίς στο περιθώριο της κοινωνίας. Στην Ελλάδα οι νέοι μας που βρίσκονται σ’ αυτή τη δύσκολη θέση είναι περισσότεροι από ένας στους πέντε. Για την ακρίβεια αποτελούν το 21,5% των νέων μας το έτος 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ. Δυστυχώς πρόκειται για αρνητικό ρεκόρ.

(περισσότερα…)

Έχουμε πολλούς φοιτητές;

Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου, 2020

Περνάνε υποψήφιοι στο Πανεπιστήμιο με 4092 μόρια γράφοντας κάτω από 5 σε μέσο όρο. Στο συγκεκριμένο τμήμα και οι 288 επιτυχόντες είχαν κάτω από 10.000 μόρια, αφού ο πρώτος συγκέντρωσε μόλις 7.151 μόρια. Δεν έχει σημασία το όνομα του τμήματος, αλλά να δούμε γιατί το επίπεδο των νέων φοιτητών είναι τόσο χαμηλό. Μήπως εισάγονται στα Πανεπιστήμιά μας πάρα πολλοί φοιτητές, περισσότεροι από όσους έχουν την ικανότητα να σπουδάσουν;

(περισσότερα…)

Διορισμοί εκπαιδευτικών στα μέσα της χρονιάς: Το πρόβλημα που τείνει να γίνει κανονικότητα

Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου, 2020

Μόλις στις 27/1/2020 το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε το διορισμό 2256 εκπαιδευτικών διαφόρων κατηγοριών στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Από αυτούς οι 500 στη γενική εκπαίδευση, δηλαδή σε πλήρη τμήματα 25 έως 28 μαθητών. Οι διορισμοί γίνονται μετά το τέλος του Α Τετραμήνου στα σχολεία. Δηλαδή πέρασε η μισή χρονιά, διανύουμε το Β Τετράμηνο, και ακόμη και τώρα διορίζονται δάσκαλοι και καθηγητές για να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν από την αρχή της χρονιάς.

(περισσότερα…)

Το bullying και η κορυφή του παγόβουνου

Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου, 2020

Το περιστατικό bullying σε Δημοτικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης σοκάρισε πολύ κόσμο εξαιτίας του σκληρού και αποτροπιαστικού του περιεχομένου. Ζήτησαν οι μαθητές από το κοριτσάκι της Β Δημοτικού να γλύψει τούρκικη τουαλέτα. Η ιστορία προέκυψε από προσπάθεια μίμησης του διαδικτυακού παιγνιδιού challenge από μαθητές της Β έως της Ε Δημοτικού, δηλαδή παιδιά 7 έως 11 ετών.

(περισσότερα…)

Πίσω από τη διαμάχη για τους διορισμούς εκπαιδευτικών

Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου, 2020

Όταν γίνονταν οι ψηφοφορίες στην προηγούμενη Βουλή για το ποια άρθρα του Συντάγματος θα αναθεωρηθούν το άρθρο 16, που απαγορεύει την ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, κρίθηκε μη αναθεωρητέο. Είχαν δηλώσει τότε από τη Νέα Δημοκρατία ότι θα υπάρξει ρύθμιση bypass για τη λειτουργία των Κολλεγίων, προκειμένου να παρακαμφθεί το Συνταγματικό κώλυμα. Το άρθρο 50 του νομοσχεδίου που ψηφίζεται στη Βουλή περιλαμβάνει αυτό το bypass για την Εκπαίδευση. Το άρθρο αναφέρει ότι για να διεκδικήσει κάποιος θέση εκπαιδευτικού στη δημόσια εκπαίδευση μπορεί να χρησιμοποιήσει πτυχίο ή μεταπτυχιακό ή διδακτορικό που έχει αποκτηθεί και από Ελληνικό Κολλέγιο που συνεργάζεται με Πανεπιστήμιο του εξωτερικού.

(περισσότερα…)

Αναζήτηση
Κατηγορίες
Αρχείο

You are currently browsing the Blog ΒΟΓΙΑΤΖΗ blog archives for Φεβρουάριος, 2020.