Αρχείο Σεπτέμβριος, 2019

Τα παιδιά δεν μαθαίνουν

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2019

Από τα σύννεφα έπεσαν όλα τα μέσα με τη δημοσίευση της έκθεσης της Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε.), που μέσω της βαθμολογίας των μαθητών από την ΣΤ’ Δημοτικού μέχρι και τη Γ’ Λυκείου, αποτύπωσε αυτό που όλοι γνωρίζουμε, αλλά δεν θέλουμε να παραδεχτούμε: Τα παιδιά μας κουράζονται πολύ χωρίς καλό αποτέλεσμα. Κι όμως το γράφαμε, για μία ακόμα φορά, την προηγούμενη εβδομάδα, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

(περισσότερα…)

Καλή σχολική χρονιά

Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, 2019

Μια νέα χρονιά ξεκινά στην εκπαίδευση κάθε 11/9. Μετά τον αγιασμό και τις ευχές της πρώτης μέρας, αρχίζει η εκπαιδευτική διαδικασία. Κάθε χρόνο η κυβέρνηση (όποια και αν είναι αυτή) ισχυρίζεται ότι είναι όλα έτοιμα και η αντιπολίτευση (όποια και αν είναι αυτή) μιλάει για χιλιάδες κενά στα σχολεία. Διανύουμε τον 21ο αιώνα και η συζήτηση αυτή επαναλαμβάνεται μονότονα, πράγμα που δείχνει ότι τα προβλήματα δεν λύνονται. Δεν μπορούμε να οργανώσουμε το στοιχειώδες: Μαθητές, εκπαιδευτικοί και βιβλία να βρίσκονται στην τάξη με ένα μόνιμο πρόγραμμα λειτουργίας στις 12/9. Εγκλωβισμένοι σ’ αυτό το παράλογο δεν μπορούμε να πάμε παρακάτω, στο επόμενο βήμα, να δούμε την ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχουμε στα παιδιά μας.

(περισσότερα…)

Πανεπιστήμια: Η απήχηση των νέων τμημάτων

Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, 2019

133 νέα τμήματα περιλάμβανε το Μηχανογραφικό του 2019, άλλα μετεξέλιξη των ΤΕΙ και άλλα εντελώς νέα. Πόσο ελκυστικά αποδείχθηκαν για τους υποψηφίους; Με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε το Υπουργείο Παιδείας θα προσπαθήσουμε να το διερευνήσουμε, γιατί πολλά ακούστηκαν για τις πολύ χαμηλές βάσεις εισαγωγής σε κάποια από αυτά.

(περισσότερα…)

Αναζήτηση
Κατηγορίες
Αρχείο

You are currently browsing the Blog ΒΟΓΙΑΤΖΗ blog archives for Σεπτέμβριος, 2019.