Αρχείο Ιανουάριος, 2016

Εισαγωγή αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2016

Ανακοινώθηκαν σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων τα αποτελέσματα των εισαγομένων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με την κατηγορία των αθλητών για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

Τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στους υποψηφίους μέσω διαδικτύου στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων www.minedu.gov.gr ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://results.it.minedu.gov.gr Οι υποψήφιοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα πληκτρολογώντας στο σχετικό πεδίο τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό υποψηφίου και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο-Όνομα-Πατρώνυμο- Μητρώνυμο ).

Οι εγγραφές των εισαγομένων θα πραγματοποιηθούν από 27 Ιανουαρίου 2016 έως και 5 Φεβρουαρίου 2016. Η  προθεσμία εγγραφής είναι αποκλειστική και οι επιτυχόντες εγγράφονται στο Α΄ εξάμηνο.

Υποχρεωτικές εργαστηριακές δραστηριότητες μαθημάτων Φυσικών Επιστημών

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2016

Οι υποχρεωτικές εργαστηριακές δραστηριότητες μαθημάτων Φυσικών Επιστημών στα Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια και ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2015-2016 μετά από πρόταση της Πανελλήνιας Ένωσης Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ) και τη σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) (Πράξη 59/10-12-2015 Δ.Σ. I.Ε.Π.), είναι οι εξής:

(περισσότερα…)

Phone Drone από Έλληνες Φοιτητές

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2016

Η Ερευνητική Ομάδα Χωρικών Πληροφοριακών Συστημάτων –SenseLab του Εργαστηρίου Γεωδαισίας & Πληροφορικής των Γεωεπιστημών του Πολυτεχνείου Κρήτης, επιλέχθηκε στην τελική δεκάδα του διεθνούς σκέλους του διαγωνισμού Drones for Good, ανάμεσα σε 1000+ ομάδες από 160 χώρες.

Η ομάδα SenseLab θα παρουσιάσει το SaveME, το πρώτο κινητό τηλέφωνο – drone, ένα χρήσιμο εργαλείο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στο Ντουμπάι (4-6/2/2016) και είναι ο μεγαλύτερος του είδους του παγκοσμίως.

(περισσότερα…)

Μηχανογραφικό με πολλές αλλαγές και γρίφους

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2016

Μόνο ο ένας στους επτά υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων πετυχαίνει τον απόλυτο στόχο του: να σπουδάσει την επιστήμη που επιθυμεί στην πόλη του. Οι υπόλοιποι αναγκάζονται σε μικρούς ή μεγαλύτερους συμβιβασμούς με τη σχολή που θα φοιτήσουν. Μάλιστα, το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το οποίο για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί από τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2016, δυσκολεύει τους γρίφους που καλούνται να λύσουν, κατά τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, οι υποψήφιοι κάθε χρονιάς. Και αυτό διότι οι φετινοί υποψήφιοι θα μπορούν να επιλέξουν σχολές από δύο επιστημονικά πεδία (όπως και πέρυσι), αλλά όχι από τα πέντε διαθέσιμα (όπως πέρυσι) παρά μόνο από τρία εξ αυτών. Με τον τρόπο αυτό περιορίζεται το εύρος των επιλογών των υποψηφίων, και είναι καθοριστικό το πέμπτο μάθημα που θα επιλέξει κάθε υποψήφιος να εξεταστεί.

(περισσότερα…)

Να γίνουν οι μετεγγραφές;

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2016

Είναι σωστό να πάρουν μετεγγραφή όσοι έχουν πάνω από 5 μόρια; Αναμφισβήτητα ναι. Είναι σωστό να πάρουν μετεγγραφή εκ των υστέρων;

Κατηγορηματικά όχι, αλλά αναγκαίο. Δύο είναι οι λόγοι που δεν πρέπει εκ των υστέρων να παραβιάζεται ο νόμος, όταν βλέπουμε ότι δημιουργεί αδικίες.

Όσοι διάβασαν το νόμο και διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει εγγυημένη μετεγγραφή για κανένα, μπορεί να έκαναν ένα συμβιβασμό.

(περισσότερα…)

Σημεία προσοχής στο νέο εξεταστικό σύστημα

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2016

Το νέο εξεταστικό σύστημα, που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στις προσεχείς εξετάσεις του Ιουνίου 2016, παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα στο σχεδιασμό του.

Καλό είναι να δούμε τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν και τις διαφαινόμενες δυσλειτουργίες για να προστατευτούν οι υποψήφιοι από τις “κακοτοπιές” και να μην έχουμε κλάματα μετά τις εξετάσεις.

(περισσότερα…)

Υποψήφιοι και Σχολές

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2016

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας οι επιλογές ομάδας προσανατολισμού των υποψηφίων για τις εισαγωγικές εξετάσεις του 2016. Επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία η αναντιστοιχία αριθμού υποψηφίων και αριθμού τμημάτων που είχαμε επισημάνει από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν υποψιαζόμασταν το πρόβλημα, αφού δεν διαθέταμε επίσημα στοιχεία. Δείτε το εδώ.

(περισσότερα…)

Υπ.Παιδείας: Οι φοιτητές που πήραν μετεγγραφή να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους (Ποια είναι αυτά)

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2016

Με τις Γραμματείες των Σχολών υποδοχής μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία τις επόμενες ημέρες όσοι φοιτητές πήραν μετεγγραφή από ΑΕΙ σε ΑΕΙ ύστερα από την αίτηση που έκαναν.

Στην σχετική ενημερτική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας αναφέρεται πως   οι φοιτητές για όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν σχετικά με τις μετεγγραφές μπορούν  να επικοινωνούν με το Τμήμα Δ’ Φοιτητικών Θεμάτων και Υποτροφιών της Διεύθυνσης Οργανωτικής και Ακαδημαϊκής Ανάπτυξης της Γενικής Διεύθυνσης Ανώτατης Εκπαίδευσης στα τηλέφωνα 210 344 27 54 – 2404- 3469- 3468- 2448 ή να αποστείλουν τα ερωτήματά τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση foitmer@minedu.gov.gr

(περισσότερα…)

Τα αποτελέσματα των μετεγγραφών

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2016

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας οι φοιτητές που παίρνουν μετεγγραφή σε αντίστοιχη σχολή άλλης πόλης για οικονομικούς, κοινωνικούς ή λόγους υγείας.

Συνολικά ένας στους δύο υποψηφίους που υπέβαλε αίτηση πήρε μετεγγραφή. Στις σχολές Αθήνας Θεσσαλονίκης και Πάτρας οι θέσεις καλύφθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος τους.

(περισσότερα…)

Η διαχείριση του προσωπικού

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2016

Λίγες μόνο μέρες μετά τα άρθρο μας για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή δείτε το εδώ με πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου απαγορεύτηκαν οι διορισμοί στο Δημόσιο για έναν ακόμη χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι δυνατό να καθιερωθεί η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση και βέβαια η καθιέρωση της υποχρεωτικής φοίτησης στο λύκειο. Τι έμεινε; Οι δηλώσεις προθέσεων, που μετατρέπονται σε ανεκπλήρωτες ευχές.

(περισσότερα…)

Δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, είναι εφικτή;

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2016

Δεκατετράχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση εξήγγειλε ο Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης στην έναρξη του εθνικού διαλόγου για την παιδεία. Πολύ ωραίο για να είναι αληθινό. Μακάρι να γίνει, αλλά οι αριθμοί άλλα λένε.

Το σχολικό έτος 2014-2015, το προηγούμενο δηλαδή, φοιτούσαν, όπως βλέπουμε στον πίνακα, 94.678 νήπια και 52.284 προνήπια. Με την υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση θα φοιτούν και όλα τα προνήπια υποχρεωτικά. Αυτό σημαίνει ότι θα περιμένουμε 42.394 επιπλέον μαθητές μόλις γίνει υποχρεωτική η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση. Θεωρούμε ότι η μείωση των γεννήσεων δεν είναι πολύ μεγάλη από χρονιά σε χρονιά.

(περισσότερα…)

Τα έντεκα βήματα για την ολοκλήρωση των μετεγγραφών

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2016

Προς την τελική ευθεία οδεύουν οι διαδικασίες για τις μετεγγραφές των φοιτητών, αφού μέχρι της Πέμπτη 14 Ιανουαρίου θα έχει ανακοινωθεί ο πίνακας των μετεγγραφών. Οι υποψήφιοι που έχουν ζητήσει μετεγγραφή, περιμένουν με αγωνία ν’ ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας τα ονόματα, καθώς ήδη έχουν περάσει τέσσερις μήνες από την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, γεγονός που δυσκολεύει εξαιρετικά τις σπουδές τους.

Συνολικά κατατέθηκαν στο υπουργείο Παιδείας 9.710 αιτήσεις φοιτητών, ηλεκτρονικά, που ζητούν μετεγγραφή, εκ των οποίων οι 7.830 στάλθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών για την επαλήθευση των οικογενειακών εισοδημάτων που δηλώθηκαν. Οι 1.980 αιτήσει ελέγχονται μόνο από τις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, καθώς δεν αναφέρονται σε οικονομικούς λόγους αλλά σε άλλες περιπτώσεις.

(περισσότερα…)

Αναζήτηση
Κατηγορίες
Αρχείο

You are currently browsing the Blog ΒΟΓΙΑΤΖΗ blog archives for Ιανουάριος, 2016.