Αρχείο Ιανουάριος, 2015

Όσα θέλετε να ξέρετε για την αίτηση συμμετοχής στις πανελλαδικές

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου, 2015

Από τις 10 έως και τις 25 Φεβρουαρίου καλούνται οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΓΕΛ ΕΠΑΛ (ομάδες Α και Β) καθώς και οι απόφοιτοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές ΓΕΛ και ΕΠΑΛ – Β Ομάδα έτους 2015 να καταθέσουν σχετική αίτηση-δήλωση.

Επίσης το ίδιο διάστημα καλούνται και οι μαθητές που επιθυμούν να αποκτήσουν ενδοσχολικό απολυτήριο, χωρίς πανελλαδικές εξετάσεις να υποβάλλουν τη σχετική δήλωση.

(περισσότερα…)

Τι θα διδαχθούν οι μαθητές στο Λύκειο το 2015-16

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου, 2015

Προγράμματα Σπουδών για σειρά μαθημάτων δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και τα οποία θα ισχύσουν για το σχολικό έτος 2015-2016. Το news.gr παρουσιάζει τα μαθήματα ανά τάξη για τα οποία ανακοινώθηκαν Προγράμματα Σπουδών και το σχετικό ΦΕΚ μέσα από το οποίο μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι.

(περισσότερα…)

Οι «καθαρές» Θετικές Επιστήμες

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου, 2015

20142162_fys.limghandler

Οι Σχολές Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας προσφέρουν πολλές επαγγελματικές διεξόδους

Υπάρχουν τέσσερις ομάδες τμημάτων που αποτελούν τις λεγόμενες «καθαρές» Θετικές Επιστήμες. Φυσικά αναφερόμαστε στις επιστήμες των Μαθηματικών, της Φυσικής, της Χημεία και της Βιολογίας. Αποτελούν, στην ουσία, τη βάση πολλών άλλων επιστημονικών αντικειμένων, όπου τα παιδιά σας μπορούν να αποκτήσουν οποιαδήποτε ειδίκευση επιθυμούν. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο τα τμήματα αυτά δίνουν πολλές επαγγελματικές διεξόδους στα παιδιά σας και αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή ως βάση σπουδών, ειδικά για παιδιά που, όπως πολύ καλά γνωρίζετε οι μαμάδες, στα 17 τους δεν ξέρουν ακόμη με τι ακριβώς θέλουν να ασχοληθούν.

(περισσότερα…)

Πιστοποιημένη παιδαγωγική επάρκεια πτυχίων ΤΕΦΑΑ και Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου, 2015

images

Πιστοποίηση της παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας με την κατοχή του πτυχίου του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.)

(περισσότερα…)

5ο Επιστημονικό Πεδίο: εξειδίκευση από την αρχή ή γενικές γνώσεις;

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου, 2015

20412934_FinancialAid.limghandler

Στην Ελλάδα υπάρχουν τρία «καθαρά» Οικονομικά Πανεπιστήμια (αυτό σημαίνει ότι όλα, σχεδόν, τα τμήματά τους αφορούν οικονομικές σπουδές). Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) που είναι γνωστό και με την προηγούμενη ονομασία του (ΑΣΟΕΕ), το Πανεπιστήμιο Πειραιά (ΠΑΠΕΙ) και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Σε γενικές γραμμές, αν το παιδί σας πρόκειται να επιλέξει μεταξύ δύο ίδιων τμημάτων (π.χ. Οικονομικών Επιστημών) που υπάρχουν σε ένα Οικονομικό Πανεπιστήμιο και σε ένα μη οικονομικό πανεπιστήμιο, τότε είναι προτιμότερο να επιλέξει το τμήμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

(περισσότερα…)

Πτυχίο οικονομολόγου από μη οικονομικό πεδίο

Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου, 2015

20305855_financ_1.limghandler

Δέκα τμήματα που προσφέρουν διέξοδο προς την οικονομική επιστήμη

Η οικονομική επιστήμη μπορεί να ανοίξει αρκετές διεξόδους στην αγορά εργασίας και να προσφέρει διαφορετικά ερεθίσματα στα παιδιά σας, σχετικά με το αντικείμενο με το οποίο θα απασχοληθούν αργότερα. Υπάρχουν λοιπόν κάποιες ευκαιρίες στο Μηχανογραφικό για το παιδί σας, όπου ακόμα κι αν δεν έχει πάρει Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ως μάθημα επιλογής, μπορεί να κυνηγήσει κάποιες συγκεκριμένες Οικονομικές Σχολές χωρίς να χρειαστεί να ανοίξει το 5ο Πεδίο.

(περισσότερα…)

Τρία πολυτεχνικά τμήματα που δεν χάνουν την αξία τους

Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου, 2015

20305058_pol_mix.limghandler

Η κάθε επιλογή ανοίγει διαφορετικούς ορίζοντες σταδιοδρομίας

Πολλές φορές οι μαμάδες από τη μεγάλη τους χαρά που το παιδί τους έγραψε καλά στις Πανελλαδικές το κατευθύνουν στο Πολυτεχνείο. Δυστυχώς, αρκετά παιδιά δηλώνουν το Πολυτεχνείο χωρίς να τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα το αντικείμενο με το οποίο θα απασχοληθούν αργότερα στη σχολή τους.

Υπάρχουν τρεις ομάδες τμημάτων των μηχανικών που αποτελούν ένα σημαντικό ερώτημα για τα παιδιά σας, ως προς το ποια να επιλέξουν. Πολιτικός μηχανικός, ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός υπολογιστών ή μηχανολόγος μηχανικός είναι τρία τμήματα με εξίσου καλό επίπεδο σπουδών, επαγγελματικές προοπτικές και ευκαιρίες στην αγορά εργασίας. Οι βασικές τους διαφορές έγκεινται στα επαγγελματικά τους δικαιώματα (τι μελέτες δηλαδή μπορεί να υπογράφει ο κάθε μηχανικός) και στις διεξόδους που προσφέρουν στην αγορά εργασίας.

(περισσότερα…)

Αναζήτηση
Κατηγορίες
Αρχείο

You are currently browsing the Blog ΒΟΓΙΑΤΖΗ blog archives for Ιανουάριος, 2015.