Αρχείο Νοέμβριος, 2020

Η τεχνολογική μας καθυστέρηση

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου, 2020

Η τεχνολογική καθυστέρηση διατρέχει ολόκληρη την κοινωνία μας. Αυξάνεται ανάλογα με την ηλικία. Όσο μεγαλύτερος ο άνθρωπος τόσο περισσότερες πιθανότητες να έχει μείνει τεχνολογικά πίσω. Λογικό είναι. Αυτό που δεν είναι λογικό είναι να έχουν προβληματική σχέση με την τεχνολογία νέοι άνθρωποι, ακόμη και σε πολύ απλά πράγματα. Βλέπω πολλές φορές σχετικά νέους ανθρώπους (κάτω των 40) να οδηγούν σύγχρονα αυτοκίνητα και να μιλούν στο κινητό τους τηλέφωνο κρατώντας το στο χέρι. Είμαι σίγουρος ότι τα αυτοκίνητα αυτά έχουν το σύστημα Bluetooth για να συνδέονται αυτόματα με το τηλέφωνο, αλλά οι ιδιοκτήτες τους δεν το χρησιμοποιούν. Ρώτησα μία φορά μία κυρία γιατί δεν το χρησιμοποιεί και μου είπε ότι δεν ξέρει πώς να συνδέσει το τηλέφωνό της με το ηχητικό σύστημα του αυτοκινήτου. Εξ αιτίας της άγνοιάς της κινδυνεύουμε από την οδήγησή της.

(περισσότερα…)

Μετεγγραφές: Ζητείται ισορροπία

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου, 2020

Οι μετεγγραφές είναι μια ακόμη ελληνική πατέντα. Το κράτος μας ανέπτυξε την τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς να φροντίσει για τις απαραίτητες υποδομές, που θα υποστηρίξουν τη φοίτηση των οικονομικά ασθενέστερων. Έτσι φοιτητικές εστίες υπάρχουν, αλλά για πολύ λίγους φοιτητές και πολλές φορές σε πολύ κακή κατάσταση, λόγω έλλειψης στοιχειώδους συντήρησης. Όσοι δεν έχουν τα απαιτούμενα χρήματα για να σπουδάσουν σε άλλη πόλη δεν μπορούν να εξασφαλίσουν θέση σε κάποια εστία πληρώνοντας ένα πολύ χαμηλό αντίτιμο.

(περισσότερα…)

Ποιο Πανεπιστήμιο να διαλέξω για τις σπουδές μου;

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου, 2020

Πολλοί υποψήφιοι αναρωτιούνται ποιο Πανεπιστήμιο να επιλέξουν για τις σπουδές τους. Όλοι θέλουν να σπουδάσουν στο καλύτερο Πανεπιστήμιο. Πώς, όμως, θα επιλέξουν το καλύτερο Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα ή το εξωτερικό; Μέχρι τώρα η επιλογή του καλύτερου γίνεται, συνήθως, με τους εξής τρόπους:

  • Με τον κλασικό ελληνικό τρόπο, ρωτώντας δεξιά και αριστερά γνωστούς, φίλους συγγενείς και καθηγητές. Οι επιλογές αυτές γίνονται με το επιχείρημα: ένας ξάδελφός μου μου είπε ότι αυτό είναι το καλύτερο, χωρίς κανένα στοιχείο.

  • Με βάση τη βάση του κάθε τμήματος, θεωρώντας ότι το τμήμα με την υψηλότερη βάση είναι το καλύτερο.

  • Φυσικά με το κύρος του πτυχίου στην κοινωνία. Το πτυχίο της Νομικής, για παράδειγμα, είναι υψηλού κύρους, αφού η ελληνική κοινωνία διακατέχεται ακόμη από το σύνδρομο του γιατρού, μηχανικού και δικηγόρου.

Είναι προφανές ότι και οι τρεις αυτοί τρόποι είναι λάθος, αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος, παρά μόνο οι διεθνείς κατατάξεις των Πανεπιστημίων.

(περισσότερα…)

Αναζήτηση
Κατηγορίες
Αρχείο

You are currently browsing the Blog ΒΟΓΙΑΤΖΗ blog archives for Νοέμβριος, 2020.