Αρχείο Νοέμβριος, 2017

Διαχείριση και ποιότητα προσωπικού

Σάββατο, 18 Νοεμβρίου, 2017

Σημαντικές αλλαγές σε όλους τους τομείς της εκπαίδευσης επιχειρεί ο Υπουργός Παιδείας, που θα αλλάξουν την εκπαίδευση μακροπρόθεσμα. Εκτός από τις συγχωνεύσεις των Πανεπιστημίων με τα ΤΕΙ, αλλαγές προωθούνται και στο διδακτικό προσωπικό της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

(περισσότερα…)

Λιγότερες εξετάσεις, περισσότερο μάθημα

Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου, 2017

Την πρόθεση του Υπουργείου για συρρίκνωση των απολυτηρίων εξετάσεων της Γ Λυκείου τον Ιούνιο ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας. Στόχος του Υπουργείου να κερδηθούν δύο εβδομάδες παραπάνω μάθημα. Τα Λύκεια, δηλαδή, να σταματούν τα μαθήματα στις 31 Ιουνίου, όπως συνέβη από πέρυσι με τα Γυμνάσια.

(περισσότερα…)

Το μέλλον των επαγγελμάτων και η διαφορά της Ελλάδας

Σάββατο, 4 Νοεμβρίου, 2017

Αγωνιούν μαθητές και γονείς για τη «σωστή» επιλογή επαγγέλματος. Η αγωνία μεγαλώνει όσο η ανεργία αυξάνεται και οι μισθοί μειώνονται. Η «σωστή» επιλογή αποκτά μεγαλύτερη αξία αν συνυπολογίσουμε τις τεχνολογικές εξελίξεις, την έλευση της τεχνητής νοημοσύνης και των ρομπότ. Είναι τόσο μεγάλος ο φόβος, συνολικά της ανθρωπότητας, για το άγνωστο που έρχεται και κανείς δεν γνωρίζει την εξέλιξή του, που οδήγησε τον ιδρυτή της Microsoft Bill Gates στη δήλωση ότι κάθε θέση εργασίας που χάνεται λόγω αντικατάστασης ανθρώπου από ρομπότ θα πρέπει να καταβάλλεται φόρος από τον επιχειρηματία για να αντιμετωπιστεί η τεράστια ανεργία που θα δημιουργηθεί.

(περισσότερα…)

Αναζήτηση
Κατηγορίες
Αρχείο

You are currently browsing the Blog ΒΟΓΙΑΤΖΗ blog archives for Νοέμβριος, 2017.