Την 3η θέση στους Εθνικούς Τελικούς και την πρόκρισή της στον παγκόσμιο διαγωνισμό που θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο στην Σιγκαπούρη κέρδισε η ομάδα «Sciron»των Αρσακείων Τοσιτσείων Σχολείων, η οποία για 5η συνεχόμενη χρονιά έλαβε μέρος στον διεπιστημονικό διαγωνισμό F1 in Schools.

To F1 in Schools είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός τεχνολογίας στον κόσμο και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, τις Νέες Τεχνολογίες, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά (STEM Education).

Αποτελεί τη μεγαλύτερη παγκόσμια πρόκληση τεχνολογίας που απευθύνεται σε μαθητές οι οποίοι με την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό αποκτούν γνώσεις και αναπτύσσουν δεξιότητες εκπονώντας μια ερευνητική εργασία, μέρος της οποίας είναι η κατασκευή μικρών μοντέλων F1 αυτοκινήτων υπό κλίμακα.

Τα μέλη της ομάδας καλούνται να αξιολογηθούν σε τομείς οι οποίοι είναι οι αγώνες ταχύτητας των αυτοκινήτων, η προφορική παρουσίαση, οι γραπτές εργασίες της ομάδας, οι εμφανίσεις των μελών, το εκθεσιακό περίπτερο, η ιστοσελίδα της ομάδας και τα social media.