Εύχρηστη για όλες τις ηλικίες, η πλατφόρμα εργασίας του proson.gr αλλάζει το τοπίο εύρεσης εργασίας στο ελληνικό διαδίκτυο

Αναμφίβολα το εργασιακό τοπίο στην Ελλάδα άλλαξε κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Μεγάλες εταιρείες έφυγαν, οι μισθοί άλλαξαν, άλλες εταιρείες δημιουργήθηκαν, ενώ οι ηλικιακές ομάδες που ψάχνουν για εργασία αυξήθηκαν.

Νέοι με μεταπτυχιακά, σεμινάρια, διάφορα προσόντα,  ειδικευμένοι και ανειδίκευτοι ρίχνονται καθημερινά στον στίβο της εύρεσης εργασίας.

Μέσα σε αυτές τις ιδιαίτερες ελληνικές συνθήκες, η πλατφόρμα σύνδεσης εργοδότη – εργαζόμενου του proson.gr έρχεται για να αλλάξει τα δεδομένα στην εύρεση εργασίας και στο job posting των εταιρειών.

Το Proson.gr ξεκίνησε ως εκλεκτικός αναμεταδότης θέσεων εργασίας ώσπου να φτάσει στην τωρινή του και τελική του έκδοση.

Τι κάνει το “ελληνικό linkedin”

Οι δημιουργοί του αναφέρουν ότι είναι ό,τι πιο εύχρηστο στην εύρεση εργασίας που κυκλοφορεί στο ελληνικό διαδίκτυο.

«Παρατηρήσαμε ότι υπήρχε η ανάγκη για την δημιουργία ενός απλοποιημένου και εύχρηστου δικτύου όπου θα δίνει την δυνατότητα σε εργοδότες και εργαζόμενους να έρχονται σε επαφή αδιαμεσολάβητα με βάση τα κριτήρια που έχουν επιλέξει»  αναφέρει ο CEO, Παναγιώτης Κάτσικας.

“Δύο πράγματα, μας έκαναν εντύπωση μέσα στους 2 μήνες που βρίσκεται στον αέρα η τελική έκδοση του proson.gr. Πρώτον τις πρώτες μέρες ανέβηκαν χιλιάδες βιογραφικά, πέρα από κάθε πρόβλεψη, γεγονός που όχι μόνο επιβεβαιώνει την ανάγκη ύπαρξης της πλατφόρμας αλλά αντανακλά και την εργασιακή κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Δεύτερον, οι πρώτες εταιρείες που έφτιαξαν προφιλ για να ανεβάζουν αγγελίες για την περιόδο του ενός χρόνου, ήταν εταιρείες από το εξωτερικό”

Με πολύ απλά βήματα εργαζόμενοι και εταιρείες δημιουργούν προφίλ και ανάλογα με τα κριτήρια που έχουν επιλέξει, ο αλγόριθμός της πλατφόρμας κάνει την ευθεία αντιστοίχιση.

Αναρωτηθήκαμε γιατί μια μεγάλη εταιρεία χρησιμοποιεί το proson.gr. Φτιάχνοντας έναν δοκιμαστικό λογαριασμό παρατηρήσαμε ότι η πλατφόρμα δίνει δυνατότητα στον εργοδότη να φτιάξει αγγελία με τα «Χ» κριτήρια η οποία θα εμφανιστεί κατευθείαν  στον εργαζόμενο που τα πληρεί! Αυτοματοποιημένη και εξιδεικευμένη εύρεση εργαζόμενων μέσα σε μία μεγάλη βάση βιογραφικών (CVDB).

Το proson.gr σίγουρα έρχεται για να μείνει. Ήδη έχει συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες βιογραφικά ενώ η σελίδα του στο facebook απαριθμεί 70.000 μέλη. Η πρωτοποριακή του πλατφόρμα απλοποιεί τον τρόπο με τον οποίο ψάχνουν εργαζόμενους οι επιχειρήσεις.