Αρχείο Μάρτιος, 2018

Πανελλήνιες 2018: Ανατροπές στις βάσεις φέρνει η αύξηση των εισακτέων

Σάββατο, 31 Μαρτίου, 2018

Πανελλήνιες 2018: Ανατροπές στις βάσεις φέρνει η αύξηση των εισακτέων

Οι εκτιμήσεις για Παιδαγωγικά, Νομικές και Ιατρικές – Σήμερα η τελευταία ημέρα για την υποβολή αίτησης στις φετινές εξετάσεις

Πανελλήνιες 2018: Στους 74.692 θα ανέλθει ο συνολικός αριθμός εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και σύμφωνα με τα στοιχεία, τα τμήματα Πληροφορικής, Γεωπονίας και Ψυχολογίας είναι εκείνα που, σημειώνουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις στον αριθμό θέσεων.

(περισσότερα…)

Πανελλήνιες 2018: Πιο νωρίς φέτος η ανακοίνωση της βαθμολογίας

Σάββατο, 31 Μαρτίου, 2018

Πανελλήνιες 2018: Πιο νωρίς φέτος η ανακοίνωση της βαθμολογίας

Πανελλήνιες 2018: Κατά δύο ημέρες θα είναι μικρότερη η διάρκεια των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων, γεγονός που θα φέρει χαμόγελα στους υποψηφίους και στους γονείς τους!

Κι αυτό, διότι θα ανακοινωθούν γρηγορότερα οι βαθμολογίες. Ειδικότερα, έως κα σήμερα, Παρασκευή (30/03) οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στις Πανελλήνιες. Εκτός απροόπτου στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας θα ανακοινώσει το υπ. Παιδείας το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, το οποίο θα είναι μικρότερο σε διάρκεια με πέρυσι λόγω κατάργησης της εξέτασης στην Ιστορία και στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας των Γενικών Λυκείων.

Πέρυσι οι εξετάσεις ξεκίνησαν στις 6 Ιουνίου για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ και στις 7 για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και δεν αναμένονται αλλαγές φέτος, ούτε και στη σειρά των μαθημάτων. Οι εξετάσεις πάντα ξεκινούν με τη Νεοελληνική Γλώσσα Γενικής Παιδεία, ωστόσο η μείωση του αριθμού των εξεταζόμενων μαθημάτων θα οδηγήσει στην επίσπευση τις ανακοίνωσης των βαθμών, που πέρυσι έγινε στις 29 Ιουνίου. Το διδακτικό έτος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση λήγει στις 30 Ιουνίου και έως τις 30 Απριλίου θα εκδοθεί υπουργική απόφαση με το χρονοδιάγραμμα των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων.

Πανελλαδικές 2018: Ο αριθμός των εισακτέων ανά τμήμα Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ

Σάββατο, 31 Μαρτίου, 2018

Εκδόθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο αριθμός των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ανά τμήμα Πανεπιστήμιο και Τεχνολογικό Ίδρυμα.

Δείτε εδώ το ΦΕΚ με τον αριθμό των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση:

ΑΡΙΘΜΟΣ-ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ

Όταν ο προγραμματισμός της επόμενης σχολικής χρονιάς τινάζεται στον αέρα

Τρίτη, 27 Μαρτίου, 2018

Ο προγραμματισμός της επόμενης σχολικής χρονιάς ξεκινά αυτή την εποχή. Το δυσκολότερο κομμάτι του προγραμματισμού είναι η διαχείριση του διδακτικού προσωπικού. Η μεγάλη αύξηση του αριθμού των αναπληρωτών, αφού οι διορισμοί απαγορεύονται, έχει αυξήσει τις μετακινήσεις των καθηγητών κατά πολύ. Οι αναπληρωτές ξεπερνούν πια τις 23.000, άρα πρέπει κάθε χρόνο τουλάχιστον το 14% του εκπαιδευτικού προσωπικού να επανατοποθετείται.

(περισσότερα…)

Αναμένοντας τους… Εισακτέους

Κυριακή, 18 Μαρτίου, 2018

Αναμένοντας την ανακοίνωση του αριθμού των εισακτέων στην Ανώτατη Εκπαίδευση για το Ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, που έπρεπε να ανακοινωθεί μέχρι τις 15/3, σύμφωνα με το νόμο, ας δούμε την κατανομή τους ανά επιστημονικό αντικείμενο πέρυσι. Έχουμε προβεί σε μία κατηγοριοποίηση, που θα μπορούσε να γίνει με πολλούς τρόπους. Ένας από αυτούς είναι αυτός που βλέπετε στον πίνακα.

(περισσότερα…)

Πόσο θα επηρεάσουν τις βάσεις οι πρόσφατες αλλαγές;

Τετάρτη, 14 Μαρτίου, 2018

Όπως σχεδόν κάθε χρόνο έτσι και φέτος είχαμε αλλαγές στην κατανομή των σχολών στα Επιστημονικά Πεδία, αλλά και αλλαγές στις ίδιες τις σχολές και τα τμήματα, που, φυσικά, θα επηρεάσουν τη διαμόρφωση των βάσεων. Οι ερωτήσεις των υποψηφίων και των γονέων τους άρχισαν να πληθαίνουν, συνεπώς χρειάζεται να δούμε τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα.

(περισσότερα…)

Αλλαγές στις αιτήσεις για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Τετάρτη, 14 Μαρτίου, 2018

Μερικές ακόμη αλλαγές ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας στη διαδικασία των Πανελληνίων Εξετάσεων. Οι αλλαγές αφορούν στην αίτηση του Φεβρουαρίου, που θα υποβάλλεται τον… Μάρτιο. Η πρώτη αυτή αλλαγή είναι χωρίς ιδιαίτερη σημασία και γίνεται για να έχει ψηφιστεί ο νόμος για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ώστε να μην έχουν εκπλήξεις (ως προς τις σχολές) οι υποψήφιοι μετά την υποβολή της αίτησης – δήλωσης συμμετοχής στις πανελλήνιες εξετάσεις, που είχαμε συνηθίσει να ονομάζουμε αίτηση Φεβρουαρίου.

(περισσότερα…)

Αναζήτηση
Κατηγορίες
Αρχείο

You are currently browsing the Blog ΒΟΓΙΑΤΖΗ blog archives for Μάρτιος, 2018.