Αρχείο Μάρτιος, 2016

Οι εισακτέοι στην ανώτατη εκπαίδευση

Σάββατο, 19 Μαρτίου, 2016

Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας ο αριθμός των εισακτέων στην Ανώτατη Εκπαίδευση, για πρώτη φορά στην ώρα τους, δηλαδή μέχρι τις 15 Μαρτίου, όπως ορίζει ο νόμος. Καλοδεχούμενη η συνέπεια, αφού βάζει υποθήκη για το μέλλον και γεννά προσδοκίες καλής οργάνωσης των εισαγωγικών εξετάσεων. Μικρή αύξηση του αριθμού των εισακτέων έχουμε φέτος κατά 1655 θέσεις. Η αύξηση προκύπτει από τις 2000 επιπλέον θέσεις που δόθηκαν στα ΤΕΙ και τις 335 λιγότερες θέσεις στις εκκλησιαστικές ακαδημίες.

(περισσότερα…)

Πανελλήνιες 2016: Όλο το πρόγραμμα των εξετάσεων!

Παρασκευή, 18 Μαρτίου, 2016

Πανελλήνιες 2016: Όλο το πρόγραμμα των εξετάσεων! - ΠΙΝΑΚΕΣ

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων 2016 Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), τόσο με το ΝΕΟ σύστημα, όσο και με το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα και πιο αναλυτικά:

– Το πρόγραμμα ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων, με το ΝΕΟ σύστημα
– Το πρόγραμμα ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) με το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα
– Το πρόγραμμα ημερήσιων ΕΠΑΛ γενικής παιδείας και ειδικότητας με το ΝΕΟ σύστημα
– Το πρόγραμμα ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ γενικής παιδείας και ειδικότητας ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ A΄) και ειδικότητας ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) με το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα.

Τις επόμενες ημέρες θα καθοριστούν θέματα και διαδικασίες των επαναληπτικών εξετάσεων και στη συνέχεια θα ανακοινωθούν τα προγράμματα των επαναληπτικών εξετάσεων, των ειδικών μαθημάτων και της πρακτικής δοκιμασίας (αγωνίσματα) για τα ΤΕΦΑΑ.

Στο προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν τα σχέδια των μηχανογραφικών δελτίων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ.
Μέσα στον Απρίλιο, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, στο Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου, θα αποκτήσουν το δελτίο εξεταζομένου, με το οποίο θα προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο κατά τις ημέρες των εξετάσεων. Στο δελτίο εξεταζομένου θα αναγράφεται και το συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο, στο οποίο θα πρέπει οι υποψήφιοι να προσέρχονται για την εξέταση στα πανελλαδικά μαθήματα.

Ακολουθεί στους 4 παρακάτω πίνακες το αναλυτικό πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων 2016.

(περισσότερα…)

Πανελλαδικές 2016: Περισσότεροι φέτος οι εισακτέοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Τετάρτη, 16 Μαρτίου, 2016

Πανελλαδικές 2016: Περισσότεροι φέτος οι εισακτέοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Συνολικά 1.655 περισσότερες θα είναι οι θέσεις στα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τις οποίες θα διεκδικήσουν οι υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Οι εισακτέοι στα ΑΕΙ, πάντως, θα είναι 345 λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι εισακτέοι στα ΤΕΙ περισσότεροι κατά 2.000. Οι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν 43.855 θέσεις στα ΑΕΙ και 26.130 στα ΤΕΙ.

(περισσότερα…)

Πόσοι σπουδάζουν αυτό που θέλουν;

Τρίτη, 15 Μαρτίου, 2016

Ταλαιπωρούμε και βασανίζουμε τα παιδιά μας με τις εισαγωγικές εξετάσεις, τους κλέβουμε την εφηβεία, με αντάλλαγμα τις σπουδές. Σπουδάζουν, όμως, αυτό που θέλουν ή κάνουν μικρούς ή μεγάλους συμβιβασμούς;

(περισσότερα…)

Συναγερμός από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον ιό «Locky» – Κλειδώνει τους υπολογιστές

Σάββατο, 12 Μαρτίου, 2016

Προσοχή: Ο ιός `Locky`... έφτασε στην Ελλάδα! Εισβάλλει στα αρχεία σας και ζητά χρήματα για να τα ξεκλειδώσει!

Την εμφάνιση του ιού «Locky» ανακοίνωσε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προειδοποιώντας του χρήστες των ηλεκτρονικών υπολογιστών για τις ζημιές που μπορεί να προκαλέσει.

Συναγερμός έχει σημάνει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από την εμφάνιση του ιού «Locky», ο οποίος κατορθώνει να κλειδώνει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στη συνέχεια ζητά λύτρα σε bitcoin για να τους ξεκλειδώσει.

Το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό αποτελεί εξέλιξη προηγούμενων και μπορεί να επηρεάσει κάθε λειτουργικό σύστημα.Ο ιός αυτός «κολλάει» είτε από e-mail με επισυναπτόμενα αρχεία είτε μετά από επισκέψεις σε επισφαλείς ιστοσελίδες.

(περισσότερα…)

«Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό»: Πρωτοποριακό online πρόγραμμα κατά του bullying

Σάββατο, 12 Μαρτίου, 2016

bullying-in-classroom

Για παιδιά και εφήβους, ηλικίας 10-18 ετών, που αντιμετωπίζουν προβλήματα εκφοβισμού.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τo Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ), με τη συνεργασία της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων Π.&Α. Κυριακού και του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «ENABLE», εφαρμόζουν το καινοτόμο διαδικτυακό πρόγραμμα «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό».

Στόχος του προγράμματος είναι η διαχείριση και αντιμετώπιση περιστατικών σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού (school bullying και cyberbullying).

(περισσότερα…)

Σήμα κινδύνου από τους επιστήμονες – Τι λένε για την απαγορευμένη σχέση των μαθητών με τα social media

Τετάρτη, 9 Μαρτίου, 2016

Σήμα κινδύνου από τους επιστήμονες - Τι λένε για την απαγορευμένη σχέση των μαθητών με τα social media [εικόνες]

Ενας στους δύο μαθητές έχει προφίλ στο facebook πριν κλείσει τα 13, με ψευδή στοιχεία, σύμφωνα με έρευνα του Νοσοκομείου Παίδων. Οι επιστήμονες προειδοποιούν πως τα παιδιά εκτίθενται σε μεγάλο κίνδυνο.

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει πλέον η χρήση κοινωνικών δικτύων παιδιών και εφήβων στο διαδίκτυο, καθώς από την κούνια τους τα Ελληνόπουλα κάνουν χρήση των social media παρότι απαγορεύεται. Τον έντονο προβληματισμό τους εκφράζουν επιστήμονες για την ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου από παιδιά της Ε’ και της Στ’ δημοτικού.

(περισσότερα…)

Το μπούλιγκ ζει και βασιλεύει στα σχολεία. Πανελλήνια έρευνα του Υπουργείου Παιδείας

Τετάρτη, 9 Μαρτίου, 2016

Εξύβριση και κοροϊδία. Είναι η πιο συνηθισμένη μορφή εκφοβισμού που εμφανίζεται σήμερα στα σχολεία. Οι  3 στους 10 μαθητές  γυμνασίου και λυκείου ομολογούν ότι  έχουν πέσει θύματα αυτής της βίας που, κατά τους ειδικούς, ονομάζεται λεκτικός εκφοβισμός. 

Το 56,5% των μαθητών έχει υποστεί λεκτικό εκφοβισμό.

Το 30,5%  των μαθητών έχει υποστεί  χτυπήματα και σπρωξιές που συνιστούν σωματικό εκφοβισμό.

Το 27,8% έχει υποστεί την  απομόνωση και την κοροϊδία των μαθητών από τους συμμαθητές τους .

Το 15,4% των μαθητών αναφέρουν ότι  διακατέχονται από φόβο που τους δημιουργούν οι υπόλοιποι μαθητές .

Το  11,3% των μαθητών δηλώνουν ακόμη ότι κάποιοι συμμαθητές τους ,  με τη τους παίρνουν με τη βία προσωπικά αντικείμενα..

Είναι τα αποτελέσματα έρευνας  του Υπουργείου Παιδείας, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, με την ευκαιρία  της υπογραφής μνημονίου συνεργασίας του υπουργείου με το υπουργείο Δικαιοσύνης και φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα των δικαιωμάτων και της υγείας των παιδιών.

(περισσότερα…)

Το κινητό και το σχολείο

Δευτέρα, 7 Μαρτίου, 2016

Τι γίνεται με τα κινητά τηλέφωνα στο σχολείο; Ο νόμος απαγορεύει στους μαθητές τη λειτουργία τους στο σχολείο, ακόμη και στα διαλείμματα. Πρέπει, αν τα έχουν μαζί τους, να βρίσκονται στην τσάντα τους απενεργοποιημένα, σύμφωνα με τον προ δεκαετίας νόμο, που ακόμη ισχύει.

(περισσότερα…)

Αναζήτηση
Κατηγορίες
Αρχείο

You are currently browsing the Blog ΒΟΓΙΑΤΖΗ blog archives for Μάρτιος, 2016.