Αρχείο Απρίλιος, 2014

H προκήρυξη για τις στρατιωτικές σχολές!

Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2014

Βγήκε η προκήρυξη για τις στρατιωτικές σχολές. Ανοίξτε το συνημμένο αρχείο. Προθεσμία υποβολής αίτησης μέχρι 12/5

Προκήρυξη για τις στρατιωτικές σχολές

Η παρεξήγηση με τον αριθμό των εισακτέων!

Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2014

edrana-panepistimio-arxeio

Η ανακοίνωση του αριθμού των εισακτέων από το υπουργείο Παιδείας δημιούργησε εσφαλμένες εντυπώσεις και προκάλεσε κύμα διαμαρτυριών από τους Πανεπιστημιακούς, που ανησυχούν, δικαίως, αν θα καταφέρουν να εκπαιδεύσουν τους φοιτητές που θα εισαχθούν φέτος.

(περισσότερα…)

Το πρόγραμμα των πανελληνίων εξετάσεων 2014

Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2014

Δείτε το πρόγραμμα των πανελληνίων εξετάσεων  στο επισυναπτόμενο αρχείο.

Πρόγραμμα Πανελληνίων Εξετάσεων 2014

Προδιαγραφές Θεμάτων για την τράπεζα θεμάτων!

Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2014

Δείτε τα συνημμένα.

Προδιαγραφές Θεμάτων για την τράπεζα θεμάτων!

Πανελλήνιες: Η τράπεζα θεμάτων

Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2014

Η τράπεζα θεμάτων ήταν εξαρχής ο αδύνατος κρίκος του νέου συστήματος, αφού το χρονικό διάστημα από την ψήφιση του νόμου για το νέο λύκειο το Σεπτέμβριο μέχρι την πρώτη εφαρμογή της τον Ιούνιο είναι πολύ μικρό για το σωστό σχεδιασμό και την υλοποίηση της. Ο, ακόμη υπό ίδρυση, Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων ήταν βάσει του νόμου ο υπεύθυνος για την υλοποίηση της τράπεζας θεμάτων. Η καθυστέρηση στην ίδρυση και στελέχωσή του ανάγκασε το Υπουργείο Παιδείας να αναθέσει την υλοποίηση της τράπεζας θεμάτων στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής το διάδοχο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, που «προικίστηκε» με 1,5 εκατομμύρια ευρώ για την υλοποίηση του εγχειρήματος. Ο χρόνος λίγος, αφού οι ομάδες εργασίας ακόμη δεν έχουν αρχίσει να «φορτώνουν» με  θέματα την τράπεζα θεμάτων, ενώ απομένουν ακόμη περίπου 45 μέρες για την έναρξη των εξετάσεων.

(περισσότερα…)

Πόσο «μετράει» μία μονάδα στις πανελλήνιες εξετάσεις;

Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2014

panelladikes-eksetaseis-paideia-arxeio

Όσο οι πανελλήνιες εξετάσεις πλησιάζουν οι υποψήφιοι αγωνιούν όλο και περισσότερο, όχι άδικα, όπως θα δούμε. Μία μονάδα διαφορά σ’ ένα μάθημα μπορεί να κάνει το όνειρο πραγματικότητα ή να το απομακρύνει. Μία μονάδα διαφορά μπορεί να προκύψει από πολλούς και διαφορετικούς λόγους.

(περισσότερα…)

Οι εισακτέοι 2014 !

Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2014

Σύμφωνα με νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθούνται άμεσα, για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015, προβλέπονται τα παρακάτω.

  1. Οι ειδικές περιπτώσεις υποψηφίων (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια) που ως τώρα εισάγονταν καθ’ υπέρβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε δικό τους ποσοστό θέσεων καταργούνται. Όλοι οι υποψήφιοι πλέον θα διεκδικούν των εισαγωγή τους επί ίσοις όροις και μετά την εισαγωγή τους θα δίνονται ελεύθερες μετεγγραφές στους πολύτεκνους, τρίτεκνους και όσους πληρούν κοινωνικά κριτήρια.

  2. Ειδικά και μόνο στους υποψηφίους της Κεφαλονιάς,  που θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) ή των Επαγγελματικών Λυκείων(ΕΠΑΛ), προβλέπονται θέσεις σε ποσοστό 0,5% επιπλέον του αριθμού εισακτέων για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015.

  3. Όσοι υποψήφιοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ το 2012 θα έχουν κι αυτοί το δικαίωμα να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους το 2014 σε ποσοστό 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς δηλαδή νέα εξέταση, καταθέτοντας μόνο μηχανογραφικό δελτίο.

Με εκτίμηση,

Η επιστημονική ομάδα της Orientum

Οι εισακτέοι 2014

Δελτίο Τύπου 2014-15

 

Η εισαγωγή στα ΑΕΙ των ειδικών κατηγοριών!

Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2014

Αντισυνταγματικές κρίθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι ρυθμίσεις για την εισαγωγή στην Ανώτατη εκπαίδευση των παιδιών των οικογενειών που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες. Ας μην ανησυχούν, όμως, οι ενδιαφερόμενοι, αφού το υπουργείο Παιδείας διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει σε νέα ρύθμιση.

(περισσότερα…)

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!

Τετάρτη, 16 Απριλίου, 2014

Τα Φροντιστήρια Βογιατζή σας εύχονται

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.

Αναζήτηση
Κατηγορίες
Αρχείο

You are currently browsing the Blog ΒΟΓΙΑΤΖΗ blog archives for Απρίλιος, 2014.